«Η σονάτα του σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου για 3 παραστάσεις στο θέατρο Φαργκάνη

sonata
ΤΡΙΤΗ, 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Η Κατερίνα Διδασκάλου παρουσιάζει το ερωτικό αριστούργημα του Γιάννη Ρίτσου «Η σονάτα του σεληνόφωτος», στο θέατρο Φαργκάνη Θεσσαλονίκης.

Το έργο αυτό σηματοδοτεί το πέρασμα του ποιητή από την στρατευμένη ποίηση στα λυρικά-θεατρικά έργα της τέταρτης διάστασης που έγραψαν ιστορία.

Ο έρωτας, η μοναξιά, η συνεχής αναζήτηση και τέλος η κάθαρση και ο απεγκλωβισμός που λυτρώνει ξεδιπλώνονται υπέροχα μέσα σε μια ώρα με την μοναδική γλώσσα του Ρίτσου και την πρωτότυπη μουσική που γράφτηκε από τον Μηνά Αλεξιάδη ειδικά για την παράσταση.

Το έργο θα παρουσιαστεί την Παρασκευή  31 Οκτωβρίου και την  Κυριακή 2 Νοεμβρίου  σε Ελληνική απόδοση και  το Σάββατο 1 Νοεμβρίου σε Γαλλική απόδοση  στο θέατρο Φαργκάνη.

Σκηνοθεσία, ερμηνεία: Κατερίνα Διδασκάλου. Μουσική: Μηνάς Αλεξιάδης. Κινησιολογική επιμέλεια:‘Ελσα Τζαβελάκου. Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου. Σκηνογραφία: Ματίνα Μέγκλα. Βοηθός Σκηνογράφου: Ματθαίος Δαμίγος. Κοστούμι: 'Αντρια Παπαδοπούλου.

Πληροφορίες: «Η σονάτα του σεληνόφωτος» στο θέατρο Φαργκάνη, Αγ. Παντελεήμονος 10. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή 31 Οκτωβρίου και Κυριακή 2 Νοεμβρίου σε Ελληνική απόδοση και Σάββατο 1 Νοεμβρίου σε Γαλλική απόδοση. Ώρα έναρξης: 21:00. Γενική είσοδος: 10 ευρώ. Τηλ: 2310  960063.