Ευρυδίκη: «Πιστεύω ότι εμείς φτιάχνουμε την τύχη μας»

eurudiki Panagiotis Barbopoulos
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Η Ευρυδίκη μας μιλά για την παράσταση «Ακροβάτες της τύχης»

Η Κέλλυ Σταμουλάκη κι ο Θίασος «Αβάντι», συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία τους στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο γίνονται «Ακροβάτες της τύχης», συνδυάζοντας και πάλι τους κορυφαίους του θεάτρου και της μουσικής, δημιουργώντας έτσι μία ξεχωριστή οπτική για το θέατρο για παιδιά και για όλη την οικογένεια.

Στην παράσταση της οποίας μουσική έχει γράψει ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ξεχωρίζει το όνομα της Ευρυδίκης, σε έναν ταυτόχρονο μουσικοθεατρικό ρόλο. Το clickatlife.gr επικοινώνησε με τη δημοφιλή τραγουδίστρια και μας μίλησε για το νέο της αυτό επαγγελματικό βήμα, για τη θέση που έχουν τα μικρά παιδιά στη ζωή της και για τη σημασία που διαδραματίζει η θεατρικότητα στην καριέρα της.

Πώς προέκυψε η συμμετοχή σας στους «Ακροβάτες της τύχης»;

Μου έγινε η πρόταση από την Κέλλυ Σταμουλάκη, συγγραφέα και σκηνοθέτρια του έργου και την αποδέχτηκα με χαρά, καθώς μ’ αρέσουν οι προκλήσεις και τα διαφορετικά καινούργια πράγματα.

Με την εμπειρία σας φέτος τόσο στο «Music School» όσο και στην παράσταση, πόσο δύσκολο κοινό κρίνετε τα μικρά παιδιά;

Δε θα έλεγα ότι είναι δύσκολο αλλά επιλεκτικό κοινό. Επειδή λειτουργούν με απόλυτη ειλικρίνεια και αυθορμητισμό η κάθε αντίδραση τους φανερώνει τα συναισθήματα και την αλήθεια τους.

Panagiotis Barbopoulos
Τα μηνύματα της παράστασης μπορούν να βρουν ανταπόκριση και στους μεγάλους;

Σαφέστατα. Νομίζω πως κι εμείς οι «μεγάλοι» δε σταματάμε να παίρνουμε μαθήματα και πολλές φορές πράγματα τα οποία είτε έχουμε ξεχάσει είτε δεν υπολογίζουμε πια, χρειάζεται κάποιος να μας υπενθυμίζει ότι είναι σημαντικά.

Εσείς πόσο πιστεύετε στην έννοια της τύχης;

Πιστεύω ότι εμείς φτιάχνουμε την τύχη μας. Διαμορφώνουμε τη ζωή μας με βάση τις επιλογές μας και όσα μας δίνονται απλόχερα πρέπει να τα αξιοποιούμε με τον καλύτερο τρόπο. Αξιολογώντας τα σωστά και δουλεύοντας για να μπορούμε να εξελισσόμαστε και να προχωράμε, γιατί όσα δώρα μας χαρίζει η ζωή εύκολα χάνονται αν δεν τα εκτιμήσουμε.

Καθώς μεγαλώνετε αλλάζει ο τρόπος που αντιμετωπίζει τα μικρά παιδιά;

Σαφέστατα. Τα βλέπω όλα πια σαν δικά μου παιδιά.

Έχετε συμμετάσχει σε πολλές επιτυχημένες παραστάσεις. Ποια είναι η θέση που έχει για εσάς η υποκριτική σε σχέση με το τραγούδι; Θα θέλατε να ασχοληθείτε περισσότερο με το θέατρο στο μέλλον;

Αυτό που θέλω είναι να υπάρχει το θεατρικό στοιχείο σε κάθε δική μου μουσική παράσταση. Κάτι που ξεκίνησα να κάνω χρόνια πριν και πιο έντονα ξανά τα τελευταία δυο χρόνια. Ετοιμάζω έτσι μια καινούργια μουσική παράσταση σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μαλισσόβα. Θα έχει τον τίτλο «On My Own» και θα την παρουσιάσουμε μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2015.

M-word
Μέσα στα χρόνια έχετε δοκιμάσει τα πάντα παραμένοντας επίκαιρη σε διαφορετικές εποχές. Υπάρχει κάτι που να νοσταλγείτε από τη «χρυσή» εποχή της ελληνικής δισκογραφίας τις δεκαετίες του 1990 και το 2000;

Νοσταλγώ τα πάντα γιατί είμαι ρομαντική από τη φύση μου και μ’ αρέσει να κάνω αναδρομές. Αγαπώ όμως πολλές διαφορετικές εποχές, ακόμα κι αυτές που δεν έζησα και με γοητεύουν τα ταξίδια στο χρόνο μέσα από μουσικές και τραγούδια.

Υπάρχουν έτοιμα μελλοντικά σχέδια;

Εκτός από την παράσταση που προανέφερα ετοιμάζω και μια καινούργια δισκογραφική δουλειά παράλληλα με το Λάιβ άλμπουμ/dvd της παράστασης «Εγώ, η Edith και ο Elvis…» που παρουσιάσαμε στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου. Αυτά για την ώρα μαζί με ολιγοήμερες διακοπές για τις οποίες πραγματικά ανυπομονώ.__

Ταυτότητα της παράστασης

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Κέλλυ Σταμουλάκη. Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. Παίζει κι ερμηνεύει: Ευρυδίκη

Στίχοι: Κέλλυ Σταμουλάκη – Γιάννης Προεστάκης, Σκηνικά – Κοστούμια: Έλενα Χριστούλη, Κοστούμι Ευρυδίκης: by Stelios Koudounaris, Χορογραφίες: Τζένη Τοψίδου, Εναέριες Χορογραφίες: Αντώνης Πασβάντης, Φωτισμοί: Αργύρης Καλοπήτας, Ενορχήστρωση - Μουσική Διδασκαλία: Νίκος Βατικιώτης, Βοηθός Σκηνοθέτη: Παύλος Εμμανουηλίδης, Βοηθός Ενδυματολόγου – Μάσκες: Δέσποινα Κολοκοτσά, Κατασκευή Σκηνικού: Χρήστος Χαμζαλάρης, Ειδικές Κατασκευές: Έμιλι Τζιρίτα, Σχεδιασμός Ήχου: Γιάννης Κολεβέντης, Βοηθός παραγωγής: Χρυσάνθη Σταθοπούλου, Μακιγιάζ: Προϊόντα MAC, Make –up Artist: Πέννυ Λυκούδη, Χτενίσματα: Gino Hairandmore, Video art: M-word web radio - video & photography , a.k.a Efthymiou Michail, Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαρμπόπουλος, Προβολή – Επικοινωνία παράστασης: Αλίκη Δανάλη.

Διανομή: Ευρυδίκη, Ορέστης Τρίκας, Νικόλας Μπράβος, Αντώνης Πασβάντης, Μυρσίνη Δόξα, Νίκος Βατικιώτης, Κίττυ Μαργαρίτη, Σταμάτης Πακάκης, Κωνσταντίνα Χρίστου, Βασιλική Λαθύρη.

Πληροφορίες: «Ακροβάτες της τύχης» στην Παιδική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου, Λεωφ. Συγγρού 143, Αθήνα. Έναρξη παραστάσεων: Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014, Λήξη παραστάσεων: Κυριακή των Βαΐων. Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Κάθε Κυριακή στις 11:30 το πρωί και στις 15:00 το μεσημέρι. Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 40 λεπτά με διάλλειμα. Τιμές εισιτηρίων κατ’άτομο:  12 ευρώ Γενική Είσοδος και 10 ευρώ συνοδός. Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr ,Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, Seven Spots, Reload Stores, 11876.

Γιάννης Μόσχος
[email protected]