«Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ» κλείνει την περιοδεία της στο Bios

i-xameni-timi-tis-katharina-blum
ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Η Καταρίνα Μπλουμ και η ομάδα Ubuntu, μετά την επιτυχημένη περιοδεία της παράστασης ανά την Ελλάδα, επιστρέφουν στη cinematheque του bios, εκεί από όπου ξεκίνησε το ταξίδι της. Μόνο για 4 παραστάσεις.

Μια παράσταση – αφήγηση, βασισμένη στο έργο του νομπελίστα Γερμανού συγγραφέα Heinrich Böll, η ιστορία μιας κοπέλας της διπλανής πόρτας που στην πορεία του έργου  μετουσιώνεται σε σύμβολο πίστης και ηθικής.

Η Καταρίνα Μπλουμ είναι μια νεαρή και όμορφη οικιακή βοηθός. Όταν βρίσκεται σε ένα αποκριάτικο πάρτι, γνωρίζει και ερωτεύεται τον Λούντβιχ Γκαίττεν, ο οποίος καταζητείται από την αστυνομία για διάφορα εγκλήματα και τρομοκρατικές ενέργειες. Έτσι η Καταρίνα βρίσκεται ξαφνικά  στο στόχαστρο του κίτρινου Τύπου και συγκεκριμένα της εφημερίδας "Die Zeitung" και του γλοιώδη δημοσιογράφου Ταίτγκες. Η ιδιωτική ζωή της Καταρίνα καταστρέφεται. Ο αδίστακτος δημοσιογράφος εκθέτει τους φίλους και την οικογένεια της με μια σειρά ψεύτικων και δυσφημιστικών δημοσιευμάτων που κηλιδώνουν την υπόληψή της και δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια. Η Καταρίνα απελπισμένη από το διασυρμό της δολοφονεί τον διεφθαρμένο δημοσιογράφο Ταίτγκες.

Κείμενο: Heinrich Böll. Σκηνοθεσία - Διασκευή: Ελεάνα Τσίχλη. Βοηθός σκηνοθέτη: Βασιλική Τσιροπούλου. Κίνηση: Δημήτρης Κουτσούμπας. Επιμέλεια σκηνικού: Τίνα Τζόκα

Παίζουν οι: Ιφιγένεια Μακρή, Έμη Πανουργιά, Γωγώ Παπαϊωάννου, Βασιλική Τσιροπούλου.

Πληροφορίες: «Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ» στο Bios (Cinematheque). Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, Κυριακή 1 Μαρτίου, Σάββατο 7 Μαρτίου και Κυριακή 08 Μαρτίου στις 20:30. Διάρκεια παράστασης: 65 λεπτά. Γενική είσοδος 10 ευρώ.