Επιπλέον παράσταση για το «Dreamcatcher» των Momix

momix
ΤΡΙΤΗ, 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Μία επιπλέον παράσταση την Κυριακή 29 Μαρτίου στις 21:00 φιλοδοξεί να ικανοποιήσει τη μεγάλη ζήτηση που παρουσιάστηκε κατά την προπώληση των εισιτηρίων με την ανακοίνωση της επιστροφής των Momix, των περίφημων ακροβατών, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη​.

Ευαισθησία χιούμορ, εφευρετικότητα και δεξιοτεχνία, έμπνευση, γνώση και φαντασία, συνθέτουν το DNA τους και για αυτό αποτελούν την κορυφαία και διασημότερη ομάδα ακροβατικού χορού στον κόσμο! Οι «θαυματοποιοί χορευτές» του φημισμένου χορογράφου Moses Pendleton, που οριοθέτησαν μοναδικά ένα ανατρεπτικό και διαδραστικό περιβάλλον όπου ο χορός συναντά το τσίρκο, τα ακροβατικά, την παντομίμα, το θέατρο σκιών, τον αθλητισμό και την υποκριτική, επιστρέφουν στη χώρα μας. Για να δικαιώσουν την καθολική αναγνώριση που κατέκτησαν και στο ελληνικό κοινό, την τεράστια επιτυχία τους, τις διθυραμβικές κριτικές στον ελληνικό όπως και στο διεθνή Τύπο. Από τις 24 έως τις 29 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και από την 1η έως τις 5 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, παρουσιάζουν το «Dreamcatcher». Μια μίξη επιλεγμένων χορογραφιών τους, κάποιες από τις οποίες δεν είχαμε ως τώρα την ευκαιρία να δούμε στη χώρα μας. Μία εκπληκτική παράσταση, ένα ονειρικό ταξίδι στις καλύτερες στιγμές της καριέρας τους, μια απίστευτη οπτικοακουστική εμπειρία, ένα show μαγικό εμποτισμένο με την φρεσκάδα 5 νέων χορογραφιών από την καινούργια τους παράσταση «Alchemy».

Οι Momix αποτελούν τους βασιλιάδες του visual theatre. Αξιοποιούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον φωτισμό, τη μουσική και τα ελάχιστα σκηνικά αντικείμενα που έχουν στη διάθεση τους. Το βασικό σκηνικό εργαλείο του «οπτικού θεατρικού παιχνιδιού» τους είναι το ανθρώπινο σώμα. Χορογραφίες που οδηγούν τους θεατές σε υπερρεαλιστικά ταξίδια στις αισθήσεις. Θαυμάζονται σε όλο τον κόσμο για τη φαντασία, την άψογη τεχνική, τις ασύλληπτες αντοχές και τα στοιχεία έκπληξης και αποκάλυψης που επιφυλάσσουν σε κάθε χορογραφία τους.

Ένα αέναο, τολμηρό και γοητευτικό παιχνίδι μεταμορφώσεων, που υπνωτίζει τον θεατή και αναδεικνύει τις απεριόριστες δυνατότητες της σπουδαίας αυτής ομάδας. Αποδεικνύοντας  πως η αυθεντική δημιουργία και η υψηλή αισθητική, μπορούν και οφείλουν να συνυπάρχουν με τη λαϊκή διασκέδαση και το θέαμα.

Οι Momix είναι και πάλι εδώ και λανσάρουν  νέους εκφραστικούς κώδικες, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πως έχουν μια αξεπέραστη ικανότητα: Να ταξιδεύουν τον θεατή ονειρικά.

Πρόγραμμα παράστασης:

Α’ Μέρος:
Hammock (Opus Cactus)
Pleiades (Orbit)
Dream Catcher (Opus Cactus)
Marigolds (Botanica)
Pole Dance (Opus Cactus)
Baths of Caracalla (BOM)
Shortage of Space/Surplus of Time (Bed) (Orbit)
EC (Orbit)

Β’ Μέρος:
Mirror (Alchemy)
Snow Geese (Lunar Sea)
Tuu (Orbit)
Spawning (Orbit)
Table Talk (Orbit)
Aqua Flora (Botanica)
When You Need Somebody (BOM)

Πληροφορίες: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, Από 24 έως 29 Μαρτίου και Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Από 1 έως 5 Απριλίου. Ώρες παραστάσεων: Αθήνα: Τρίτη 24/3 – Παρασκευή 27/3: 20:00, Σάββατο 28/3: 17:00 και 21:00, Κυριακή 29/3: 17:00 και 21:00. Θεσσαλονίκη: Τετάρτη 1/4 – Παρασκευή 3/4: 20:30, Σάββατο 4/4 και Κυριακή 5/4: 17:00 και 21:00. Τιμές εισιτηρίων: VIP: 65 ευρώ, Α Ζώνη: 50 ευρώ, Β Ζώνη: 40 ευρώ, Γ Ζώνη: 30 ευρώ, Παιδικό – Φοιτητικό: έκπτωση 20% σε όλες τις ζώνες. Προπώληση εισιτηρίων: Παραστάσεις Αθήνας: Ταμεία Μεγάρου Αθηνών, www.megaron.gr, 210 7282333 | Παραστάσεις Θεσσαλονίκης: Ταμεία Μεγάρου Θεσσαλονίκης, www.tch.gr, 2310 895939. Διάρκεια παράσταση: 2 ώρες με διάλειμμα .