Η Λένα Δροσάκη φετινή νικήτρια του θεατρικού βραβείου «Μελίνα Μερκούρη»

lena-drosaki
ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Η ηθοποιός τιμήθηκε για τις ερμηνείες της στις παραστάσεις «Ramona Travel - Η γη της καλοσύνης» και «Πολιτισμός: μια κοσμική τραγωδία».

Η Λένα Δροσάκη είναι η φετινή νικήτρια του θεατρικού βραβείου «Μελίνα Μερκούρη», ως επιβράβευση για τις ερμηνείες της στις παραστάσεις της ομάδας Bijoux de Kant «Ramona Travel - Η γη της καλοσύνης» σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη και κείμενο της Γλυκερίας Μπασδέκη και «Πολιτισμός: μια κοσμική τραγωδία» σε σκηνοθεσία επίσης Γιάννη Σκουρλέτη και κείμενο του Δημήτρη Δημητριάδη. Υποψήφιες ήταν επίσης οι Ανθή Ευστρατιάδου, Ηλιάνα Μαυρομάτη και Ελίνα Ρίζου.

Το βραβείο δόθηκε σε τελετή που πραγματοποιήθηκε για ένατη συνεχή χρονιά στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη. Πλέον έχει καθιερωθεί ως θεσμός για την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία της περασμένης σεζόν, με τη Λένα Δροσάκη να παραλαμβάνει την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη από την περσινή νικήτρια Γιούλικα Σκαφιδά.

Της επιτροπής των βραβείων προεδρεύει η Μάγια Λυμπεροπούλου, με μέλη τους Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρη Λιγνάδη και Ρένη Πιττακή.