Η «Βρομιά» του Ρόμπερτ Σνάιντερ στο Νέο Κόσμο

bromia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Οι παραστάσεις για τη «Βρομιά» ξεκίνησαν ήδη στο Τρίκυκλο (Θ.Γεωμέτρου & Πυθέου, Νέος Κόσμος), κάθε Τρίτη στις 21:00, και θα συνεχιστούν έως τις 26 Μαΐου.

Το έργο
«Mε λένε Σάντ. Είμαι 30 χρονώ. Σαντ στα αγγλικά θα πει λυπημένος. Δεν είμαι λυπημένος, όχι, κι ας ζω σε μια χώρα όπου δεν έχω δικαίωμα να ζω...»

Ο Σαντ ήταν φοιτητής.  Τώρα πουλάει κόκκινα τριαντάφυλλα.  Κλεισμένος στο δωμάτιό του εξομολογείται, χλευάζει, πονάει, βρίζει, ειρωνεύεται, νοσταλγεί. Ο Σαντ ορκίζεται πως «…δεν έχω αγγίξει ποτέ βιτρίνα με τα δάχτυλά μου. Τις μυρίζω μόνο. Τ’ ορκίζομαι. Ειλικρινά αυτό δεν το’ χω κάνει ποτέ. Με τα δάχτυλα, θέλω να πω.  Ξέρω ποιος είμαι…»

Το έργο γράφτηκε από τον Ρόμπερτ Σνάιντερ το 1991 στην Αυστρία, εποχή που οι ρατσιστικές επιθέσεις σε σπίτια μεταναστών είναι σε έξαρση και εκεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Η «Βρομιά», εκτός από ένα συγκλονιστικό αντιρατσιστικό κείμενο, αποτελεί μια αποκαλυπτική εξομολόγηση για τη μοναξιά, το θυμό, το φόβο και το οδυνηρό αίσθημα ματαίωσης κάθε ανθρώπου που βιώνει το περιθώριο και τον αποκλεισμό.

Μετάφραση: Κοραλία Σωτηριάδου. Σκηνοθεσία – Μουσική Επιμέλεια: Βίβιαν Κραββαρίτη. Σκηνογραφία  - Φωτογραφία- Παραγωγή : Ομάδα σελίδα 231. Ερμηνεία: Γιώργος Μοσκιού.

Πληροφορίες: «Βρομιά» του Ρόμπερτ Σνάιντερ στο Τρίκυκλο, Θ.Γεωμέτρου & Πυθέου, Νέος Κόσμος (μετρό Άγιος Ιωάννης). Παραστάσεις έως Τρίτη 26 Μαΐου 2015. Διάρκεια: 55 λεπτά. Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά (απαραίτητη η κράτηση θέσεων). Τηλ. Κρατήσεων: 210-9232.384 και 6985-640.224.