H Μαρινέλλα ως τις 24 Οκτωβρίου στο Παλλάς

h-marinella-os-tis-24-oktobriou-sto-pallas

ΠΕΜΠΤΗ, 07 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

Η ζωή της Μαρινέλλας, πλαισιωμένη από τις μεγάλες μουσικές επιτυχίες της και πασπαλισμένη με τη φαντασία των Ρέππα-Παπαθανασίου, παρουσιάζεται για λίγες ακόμη παραστάσεις στο Παλλάς, ως τις 24 Οκτωβρίου.

Η ζωή της Μαρινέλλας, πλαισιωμένη από τις μεγάλες μουσικές επιτυχίες της και πασπαλισμένη με τη φαντασία των Ρέππα-Παπαθανασίου, παρουσιάζεται για λίγες ακόμη παραστάσεις στο Παλλάς, ως τις 24 Οκτωβρίου. Παρά το σουξέ στο ταμείο οι υπεύθυνοι της παραγωγής διαβεβαιώνουν το φιλοθεάμον κοινό, ότι δεν θα δοθεί νέα παράταση, λόγω της προετοιμασίας της επόμενης μεγάλης παραγωγής στο Παλλάς, του «Βασιλιά Ληρ», με τον Νικήτα Τσακίρογλου (σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού ).

Μπορεί η βραβευμένη παράσταση από τη Θεσσαλονίκη, ο «Βασιλιάς Ληρ» να ετοιμάζεται να κατέβει στην Αθήνα το Νοέμβριο, όμως όλος ο θίασος από το μιούζικαλ των Ρέππα –Παπαθανασίου ετοιμάζει τις βαλίτσες του για τη συμπρωτεύουσα, για το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Για όσους ενδιαφέρονται για το μουσικο-θεατρικό φαινόμενο «Μαρινέλλα» αξίζει να αναφερθούμε περιληπτικά στην πλοκή του πολυσυζητημένου μιούζικαλ: το έργο διατρέχει τις δεκαετίες από το 1950 μέχρι σήμερα, ξετυλίγοντας παράλληλα τις ιστορίες τριών γυναικών. Η πρώτη είναι η Ειρήνη (Ευαγγελία Μουμούρη) μια γυναίκα από την επαρχία, η δεύτερη η Μαρία (Τζένη Μπότση) μια Αθηναία και η τρίτη ένα κορίτσι από τη Θεσσαλονίκη που πήρε το όνομα Μαρινέλλα. Το ρόλο της Μαρινέλλας υποδύεται φυσικά η ίδια η Μαρινέλλα και μια νεαρή ηθοποιός που κάνει την παιδική της ηλικία.

Οι βασικοί αντρικοί ρόλοι παίζονται από το Μέμο Μπεγνή και τον Αντώνη Λουδάρο και ο θίασος συμπληρώνεται από δώδεκα ακόμα ηθοποιούς και χορευτές. Οι φανταστικές ιστορίες της Ειρήνης και της Μαρίας συμπλέκονται με την πορεία της Μαρινέλλας και τα τραγούδια της ακολουθούν τις περιπέτειες, τους έρωτες και τις διαψεύσεις τους. Οι ζωές τους κυλάνε παράλληλα με την καριέρα της τραγουδίστριας και η φωνή της Μαρινέλλας αντανακλά τα αισθήματά τους. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Σταμάτης Φασουλής, τα σκηνικά είναι του Γιώργου Γαβαλά, τα κοστούμια της Ντένης Βαχλιώτη, οι χορογραφίες του Δημήτρη Παπάζογλου και οι φωτισμοί του Λευτέρη Παυλόπουλου, οι ενορχηστρώσεις του Αλέξιου Πρίφτη. Πρωταγωνιστούν οι : Αντώνης Λουδάρος, Ευαγγελία Μουμούρη, Μέμος Μπεγνής, Τζένη Μπότση και ακόμα δώδεκα ηθοποιοί και χορευτές.

Πληροφορίες: Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα, τηλ. 2103213100, τιμές εισιτηρίων: 30 ευρώ, 40 ευρώ, 45 ευρώ, 50 ευρώ, 60 ευρώ, 70 ευρώ. Ώρα έναρξης : 21:00.