«Διασκεδαστικές ιστορίες περί θνητότητας» ξανά στο Φεστιβάλ Αθηνών

diaskedastikes-istories-peri-thnitotitas
ΔΕΥΤΕΡΑ, 25 ΜΑΙΟΥ 2015

Πρόκειται για μια σύνθεση βασισμένη σε διηγήματα του Τσέχοφ• ένα ψηφιδωτό προσώπων που πέρσι συγκίνησαν το κοινό του Φεστιβάλ Αθηνών, αναζητώντας εναγωνίως το νόημα της ζωής τους.

Ο Γιάννης Μόσχος σκηνοθέτησε μια παράσταση-πραγματεία για την αδυναμία των ανθρώπων να κατανοήσουν και να συμφιλιωθούν με τη μόνη βεβαιότητα: τον θάνατο.

Τέσσερις καταξιωμένοι ηθοποιοί, διαφορετικών γενεών, ο Αλέξανδρος Μυλωνάς, ο Μιχάλης Οικονόμου, η Εύη Σαουλίδου και η Λυδία Φωτοπούλου αφηγούνται και ενσαρκώνουν με λεπτό χιούμορ την κωμικοτραγική προσπάθεια που κάνουμε όλοι για να δικαιώσουμε την ύπαρξή μας.

Στοιχεία παράστασης:

Μετάφραση Γιώργος Δεπάστας. Σύνθεση κειμένων - Σκηνοθεσία Γιάννης Μόσχος. Κίνηση Ανθή Θεοφιλίδου. Μουσική Άγγελος Τριανταφύλλου. Σκηνικά - Κοστούμια Τίνα Τζόκα. Φωτισμοί Αλέκος Αναστασίου. Video Art Μάνος Αρβανιτάκης. Βοηθός σκηνοθέτη Μάρω Πετλή.

Ερμηνεύουν: Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μιχάλης Οικονόμου, Εύη Σαουλίδου, Λυδία Φωτοπούλου.

Στην παράσταση χρησιμοποιούνται και αποσπάσματα από τα θεατρικά έργα του Τσέχοφ: Βυσσινόκηπος (μτφ. Θωμάς Μοσχόπουλος), Θείος Βάνιας (μτφ. Χρύσα Προκοπάκη) και Τρεις αδελφές (μτφ. Αλέξανδρος Ίσαρης-Γιώργος Δεπάστας).

Πληροφορίες: «Διασκεδαστικές ιστορίες περί θνητότητας» στην Πειραιώς 260, Αθήνα. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 14 και 15 Ιουνίου στις 21:00 // 16 Ιουνίου στις 23:00. Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ, 10 ευρώ (μειωμένο), 5 ευρώ (φοιτητικό, άνεργοι, ΑΜΕΑ).

Εισιτήρια για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ μπορείτε να εξασφαλίσετε:
• Online με χρέωση πιστωτικής κάρτας στην ιστοσελίδα www.greekfestival.gr
• Τηλεφωνικά με χρέωση πιστωτικής κάρτας στο 210.3272000 καθημερινά (και Κυριακές) 9:00 - 21:00
• Από τα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου
• Από τα Βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου, τα Καταστήματα Public, τα Βιβλιοπωλεία Ιανός και τα Reload Stores
Κεντρικά εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσμαζόγλου).

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00-17:00, Σάββατο: 9:00-15:00.
Εκδοτήρια εισιτηρίων λειτουργούν σε όλους τους χώρους των εκδηλώσεων και ανοίγουν δύο ώρες πριν την ώρα έναρξης των παραστάσεων. Εξυπηρετούν μόνο την παράσταση της ημέρας.