Open Studio στο Black Box της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης

ksot Eleni Poupoulidou NDP
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Όσοι δεν πρόλαβαν τις 2 sold out εμφανίσεις της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αθήνων, έχουν μία ακόμα ευκαιρία να απολαύσουν σύχρονο χορό υψηλού επιπέδου, στη βάση της ΚΣΟΤ αυτή τη φορά, από τις 22 Ιουνίου έως και την 1η Ιουλίου.

Η Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης πιστή στο ετήσιο ραντεβού της με το κοινό, παρουσιάζει τους νεαρούς χορευτές της Hellenic Junior Dance Company στο καθιερωμένο Open Studio του Black Box. Μαζί τους οι τελειόφοιτοι σπουδαστές του Επαγγελματικού Τμήματος.

Όπως κάθε χρόνο την τελευταία δεκαετία, οι σπουδαστές των προ-επαγγελματικών (Hellenic Junior Dance Company) και επαγγελματικών τμημάτων της ΚΣΟΤ, δίνουν και πάλι το παρόν με μια σπονδυλωτή παράσταση που αναδεικνύει τη σκληρή δουλειά, αλλά και τις δυνατότητες των νεοσσών της χορευτικής σκηνής.

Η παράσταση, που θα λάβει χώρα στο ιστορικό κτίριο της ΚΣΟΤ στην οδό Ομήρου 55, εξελίσσεται σε δύο μέρη και περιλαμβάνει εντυπωσιακά demo τεχνικής, μικρής διάρκειας χορογραφίες που απαιτούν δεξιότητα και βοηθούν το ταλέντο των νέων καλλιτεχνών να αναδειχθεί, και μικρές συνθέσεις των σπουδαστών από το μάθημα της Χορογραφίας, που επιλέχθηκαν μετά από αυστηρή διαδικασία.

Το πρόγραμμα θα περιέχει :

• Demo τεχνικής release  (Hellenic Junior Dance Company, σε σύνθεση Μαρκέλλας Μανωλιάδη και Αντώνη Σπορίδη. Μουσική: Δημοσθένης Γρίβας)
• Σύνθεση του Θόδωρου Βλάχου με τίτλο«Άνθρωποι του Δάσους», μουσική: παραδοσιακό
• Σύνθεση της Νατάσσας Παντερμαλή, με τίτλο Κυνότητα
• Demo τεχνικής Graham (χορογραφική σύνθεση: Όλια Τορναρίτου, πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Γιώργος Κοντοβάς)
• Απόσπασμα από το έργο Καβάφης σε χορογραφική σύνθεση Πένυς Διαμαντοπούλου και μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου, που παρουσιάστηκε στο θέατρο Ηρώδου Αττικού (2013) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το έτος Καβάφη.
• Σύνθεση της Αναστασίας Βαλσαμάκη, με τίτλο Στιγμές… Sharing Moments (3ο ετος)
• Demo σε παραδοσιακό ρυθμό (χορογραφία Ν. Καλογεράκη)
• “Folly”, έργο των Paul Blackman και Χριστίνας Γουζέλη της ομάδας χορού Jukstapoz

Το Open Studio αγαπήθηκε από το κοινό, που ανελλιπώς δίνει το παρόν στις παραστάσεις, καταχειροκροτώντας τους χορευτές και ενισχύοντας με την παρουσία του τη Σχολή στο έργο της.

Πληροφορίες: Open Studio από την ΚΣΟΤ, τους τελειόφοιτους σπουδαστές και την Hellenic Junior Dance Company, Ομήρου 55, Αθήνα. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Από τις 22 Ιουνίου έως και την 1η Ιουλίου στις 21:00. Γενική είσοδος: 8 ευρώ. Τηλέφωνα για κράτηση θέσεων: 210 3612263 & 210-3624249. Κρατήσεις θέσεων από την Τετάρτη 17/7 καθημερινά, από τις 11:00 έως τις 16:00.