Ο Aμλετ αυτοκτόνησε... εξαιτίας της κρίσης

o-amlet-autoktonise-eksaitias-tis-krisis

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Τα θεατρικά και καλλιτεχνικά χάπενινγκ στους δρόμους της Αθήνας πολλαπλασιάζονται το τελευταίο διάστημα. Νέες θεατρικές ομάδες παρουσιάζουν τη δουλειά τους στο κοινό, με ελάχιστα σκηνικά, έχοντας ως όπλα τους τη φαντασία, το δημιουργικό θυμό και τον ενθουσιασμό.

Η ομάδα «Minus two» θα παρουσιάσει την τριαντάλεπτη παράστασή της «Ο Άμλετ αυτοκτόνησε» στους δρόμους της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Αποστόλου Παύλου, από τις 23/9-9/10, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Έξι διαφορετικοί Άμλετ θα κάνουν την εμφάνισή τους και η αγωνία τους θα αντανακλά την αγωνία του σύγχρονου Έλληνα. Ο προδομένος και αμφιταλαντευόμενος Άμλετ, είναι το όχημα για να μιλήσουν οι συντελεστές του έργου για την κρίση που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Η χρονική σειρά των λόγων του σαιξπηρικού κειμένου αλλάζει για να υπηρετήσει νέους στόχους.

Όπως δηλώνουν οι συντελεστές της παράστασης: «οι χαρακτήρες καταργούνται, όχι ωστόσο για να αποδυναμωθεί ο σεξπηρικός λόγος, αλλά για να έρθει σε ένα πρώτο επίπεδο μέσω αυτής της ιδιότυπης ανάγνωσης, όπου τα πρόσωπα γίνονται ακριβή και πειθαρχημένα όργανά του. Κρατώντας αδιάλειπτα αναμμένους τους φακούς τους, καταθέτουν την πεισματική τους ανάγκη να υπάρξουν και να επιβιώσουν σε ένα κόσμο που γέρνει, γκρεμίζεται.

Σκηνικό μας, το παγκόσμιο και αιώνιο σύμβολο πολιτισμού, ο Παρθενώνας. Έτσι ο διάλογος του έργου με το περιβάλλον δεν λειτουργεί μόνο αντιστικτικά, αλλά, καθώς η παντοδυναμία και η έμπνευση που απορρέει από τον Ιερό Βράχο είναι αναμφισβήτητη, επιθυμούμε να υπογραμμίσουμε τη διάθεσή μας να μην κυριαρχήσει ένα πεσιμιστικό χρώμα.

Αντ’ αυτού, η έκκληση προς όλους μας να σταθούμε με υπευθυνότητα απέναντι στις προκλήσεις, στοιχήματα, δυσκολίες της εποχής μας η οποία φαίνεται να αγγίζει τα όρια του ιστορικού».

Παίζουν : Κωνσταντίνος Αγιαννόπουλος, Ανδρέας Ανδρεάδης, Αριάδνη Ζήλου, Χαρά Κονταξάκη, Στέλλα Μαρή, Αγγελική Μπίνη. Σύλληψη, δραματουργική σύνθεση, σκηνοθεσία: Στέλλα Μαρή. Βοηθοί παραγωγής: Γιώργος Σταματάκης, Χαρά Κονταξάκη, Σπύρος Καββαδίας, Λαμπρινή Μπούσια, Παντελής Τσαπανάρας. Φωτογραφίες-βίντεο: Κώστας Δρίμτζιας. Web Banner designer: Περικλής Καραθανάσης, Βίκυ Γκαδανίδου (vipe productions).

Πληροφορίες: «Ο Άμλετ αυτοκτόνησε». Έναρξη: Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011, ώρα 21:30. Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, ώρα 21:30. 23, 24 , 25 Σεπτ., 30 Σεπτ.1 και 2 Οκτ., 7, 8, 9 Οκτ. 2011. Τόπος: 23, 24, 25 Σεπτεμβρίου: Αποστόλου Παύλου και Ηρακλειδών. 30 Σεπτεμβρίου, 1 και 2 Οκτωβρίου, 7, 8, 9 Οκτωβρίου: Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Μακρυγιάννη. Διάρκεια παράστασης: 30 λεπτά. Είσοδος ελεύθερη.