Η «Οδύσσεια» του Ομήρου δια χειρός Κάρμεν Ρουγγέρη

odusseia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Μετά την μεγάλη επιτυχία της περσυνής χρονιάς επαναλαμβάνεται και πάλι φέτος και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων μέσα στον Οκτώβριο. Έτσι, το θέατρο θα ξαναγίνει καράβι για να ξαναζωντανέψει το παραμύθι των παραμυθιών την «Οδύσσεια» του Ομήρου. Παράλληλα γίνονται πρόβες ώστε στις πρώτες μέρες του Νοέμβρη να παραδοθεί στους μικρούς και μεγάλους μας φίλους η «Ιλιάδα».

Όλα αρχίζουν στον Όλυμπο..

Οι θεοί συνεδριάζουν, μια που ο Ποσειδώνας – εχθρός του Οδυσσέα – λείπει σε ταξίδι.  Ευκαιρία να επιτρέψουν στον πολύπαθο ήρωα να φύγει από το νησί της Καλυψώς, όπου είναι αποκλεισμένος.  Ο Ερμής αναλαμβάνει να μεταφέρει την είδηση.  Η Καλυψώ θυμώνει, αλλά του επιτρέπει να φύγει.  Με μια σχεδία ο Οδυσσέας ξεκινάει για την ποθητή επιστροφή.  Για κακή του τύχη, ο Ποσειδώνας, γυρνώντας από το ταξίδι του, τον βλέπει. Θυμώνει. Σηκώνει φουρτούνα. Διαλύει τη σχεδία.  Ναυαγός, βγαίνει στο νησί των Φαιάκων.  Εκεί τον συναντά η βασιλοπούλα Ναυσικά και τον οδηγεί στους γονείς της που τον φιλοξενούν. Αποκαλύπτει ποιος είναι κι αρχίζει να διηγείται τις περιπέτειές του.  Πώς ξεκίνησε με 12 καράβια κι έφτασε στους Κίκονες πρώτα, μετά στους Λωτοφάγους, στην Αιολία, στους Λαιστρυγόνες, στην Κίρκη ύστερα. Πως έφτασε στον Κάτω Κόσμο, πως κινδύνεψε από τις Σειρήνες, πώς γλύτωσε από τη Σκύλα και Χάρυβδη, πώς έφτασε στο Νησί του Ήλιου, πώς κατέληξε στην Καλυψώ.  Συγκινημένοι, οι βασιλείς των Φαιάκων, τον στέλνουν με ένα μαγικό καράβι πίσω στην Ιθάκη. Να τώρα ο Οδυσσέας μας στην όμορφη πατρίδα του…

Ταυτότητα παράστασης

Κείμενο-σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη. Σκηνικά-κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή. Κίνηση-χορογραφίες-φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας. Μουσική σύνθεση-ενορχήστρωση, Video Art: Αντώνης Δελαπόρτας. Στίχοι & επιλογή τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής. Οπλομαχίες:  Κωνσταντίνος Μπουμπούκης. Βοηθός Ενδυματολόγου: Έρρικα Αλαμάνου.

Παίζουν και τραγουδούν:

Παπαδόπουλος Τάσος, Κουλουμπή Χριστίνα, Κιοσές Πέτρος, Πανταζάρα Ίρις, Περδίου Σπύρος, Πολυκανδρίτου Δέσποινα, Τσιδίμης Θανάσης, Χατζάς Άγγελος, Φαρμάκης Νεκτάριος, Σουριανός Σωτήρης.

Πληροφορίες: «Οδύσσεια» του Ομήρου στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, Πειραιώς 206. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κυριακές 11 & 25 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου 2015, στις 11:30.

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης απευθύνει κάλεσμα στους ξένους επισκέπτες της πόλης που αναζητούν την ουσιαστική επαφή με τον σύγχρονο πολιτισμό.

Στους έμπειρους ταξιδιώτες που δε στέκονται σε μία «επιφανειακή» και «τυποποιημένη» σχέση με την πρωτεύουσα, αλλά επιθυμούν να τη γνωρίσουν βαθύτερα, γνωρίζοντας κάθε της πρόσωπο.

Συμμετέχοντας στην προσπάθεια ανάδειξης της Αθήνας σε δημοφιλή προορισμό City Break τουρισμού, ανάμεσα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης υποδέχεται τους ξένους επισκέπτες της πόλης με το παραμύθι των παραμυθιών την «Οδύσσεια» του Ομήρου, του μεγαλύτερου ποιητή των αιώνων.

Για τηλεφωνική αγορά εισιτηρίων με πιστωτική κάρτα καλέστε:

210 3418550 & 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00

Σημεία Πώλησης Εισιτηρίων:

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος), Δευ-Παρ 11:00 - 14:00, αλλά και μία ώρα πριν την έναρξη των εκδηλώσεων

Εισιτήρια προπωλούνται στα Εκδοτήρια Ticket Services, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου). Ωρ. λειτουργίας Εκδοτηρίων Ticket Services: Δευ. & Τετ. 09:00 - 17:00, Τρ., Πεμ. & Παρ. 09:00 - 20:00, Σαβ. 10:00 - 14:00

Εισιτήρια προπωλούνται και σε επιλεγμένα καταστήματα Forthnet: Πειραιάς, Καλλιθέα (Θησέως), Αιγάλεω, Σύνταγμα, Γλυφάδα, Μαρούσι, Άγιος Δημήτριος, Νέα Σμύρνη.

Τιμές εισιτηρίων κατ’άτομο: 12 ευρώ (Γενική είσοδος), 10 ευρώ Groups άνω των 10 ατόμων/ Κάτοχοι Κάρτας ΟΑΕΔ & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ)/ Οικογένειες 4 ατόμων και άνω, 8 ευρώ ΑμΕΑ (κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τα ταμεία του Ιδρύματος).