Το Φεστιβάλ Μηδέν έρχεται στο Θέατρο Τέχνης

festibal-miden
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν επιδιώκοντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον διάλογο ανάμεσα στις θεατρικές και τις εικαστικές τέχνες, εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το Φεστιβάλ Μηδέν, έναν ανεξάρτητο οργανισμό για τη διερεύνηση και την προώθηση της βιντεοτέχνης και ένα από τα πρώτα εξειδικευμένα φεστιβάλ βιντεοτέχνης στην Ελλάδα.

Στο Θέατρο Τέχνης θα φιλοξενηθεί η προβολή έργων videodance, από το αρχειακό υλικό και  με την ευγενική παραχώρηση του Φεστιβάλ Μηδέν.

Το Φεστιβάλ Μηδέν ιδρύθηκε πριν από δέκα χρόνια στην Καλαμάτα από μια ανεξάρτητη ομάδα Ελλήνων καλλιτεχνών με σκοπό να υποκινήσει τη δημιουργία πρωτότυπης βιντεοτέχνης, να βοηθήσει στη διάδοσή της και να αναπτύξει την έρευνά της.

Μέσα από συνεργασίες και ανταλλαγές με σημαντικά φεστιβάλ και οργανισμούς στο εξωτερικό, έχει αναγνωριστεί ως ένα από τα πιο επιτυχημένα και ενδιαφέροντα φεστιβάλ βιντεοτέχνης διεθνώς και ένα σημαντικό σημείο πολιτιστικής ανταλλαγής για την ελληνική και παγκόσμια βιντεοτέχνη. Δημιούργησε ταυτόχρονα ένα εναλλακτικό σημείο συνάντησης για αναδυόμενους και αναγνωρισμένους καλλιτέχνες και έναν κόμβο επικοινωνίας μεταξύ καλλιτεχνών, οργανισμών, φεστιβάλ και χώρων τέχνης απ’ όλο τον κόσμο. 

www.festivalmiden.gr

Μια ενότητα με συμμετοχές από το αρχείο του φεστιβάλ Μήδεν που παρουσιάστηκε στη δέκατη διοργάνωση  του, ως αφιέρωμα στον χορό και την βίντεο τέχνη. Διαφορετικές αισθητικές, εννοιολογικές ή μη στοχεύσεις ενεργοποιούνται από εικόνες και χώρους και αποκαλύπτουν ποικίλες εκδοχές της  σωματικότητας, του ρυθμού και της κίνησης στην βίντεο τέχνη.

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Σταυράκη

Walter Jerome, Appareil, Γαλλία 2012, 9.00

Jesús López Carreri, La Habitación de Thanatos, Αργεντινή 2014, 5.15

Zig Gron, Door Opera, ΗΠΑ 2009, 6.40

Anna Natt & Dalia Castel, Grotesqueria, Γερμανία 2011, 6.41

Lucie Kim & Felix von der Weppen, Kontinuum, ΗΠΑ 2011, 3.50

Maria Celeste Taliani, Terrestre-Movement in still life, Ιταλία 2008, 10.00

Dan Boord, Marilyn Marloff  & Luis Valdovino, Return to the world of dance, ΗΠΑ 2011, 7.00

Anton Hecht, Stop Start Tango, Μ.Βρετανία 2013, 3.00

James Gouldthorpe, Peppermint Bay, ΗΠΑ 2012, 3.38 

Constantine Konovalov & Irina Neustroeva, Teeter-Totter-Tam, Ρωσία 2010, 1.0

Πληροφορίες: «Many reasons to dance» (Προβολή VideoDance) στο Θέατρο Τέχνης (Φρυνίχου), Φρυνίχου 14, Πλάκα. Προβολή: 12 Οκτωβρίου 2015, ώρα 21:15. (διάρκεια 57 λεπτά) Είσοδος: 5 ευρώ. Προπώληση: www.viva.gr.