"Ο Ονειρούλης στον μαγικό κόσμο των σχημάτων" και στον Ιανό

oneiroulis
ΤΡΙΤΗ, 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Η θεατρική ομάδα ΆΝΑΣΣΑ παρουσιάζει στο χώρο εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ την παιδική μουσικοθεατρική παράσταση «Ο Ονειρούλης στον μαγικό κόσμο των σχημάτων» για παιδιά ηλικίας 4-7 χρονών.

Με οδηγό τον Ονειρούλη, ένα σκανταλιάρικο και ιδιόρυθμο σημείο, οι μικροί & μεγάλοι θεατές ταξιδεύουν στην Επιπεδοχώρα γνωρίζονται με την Γραμμή και όλοι μαζί παρέα δημιουργούν όχι μόνο τα Σχήματα αλλά και τον δικό τους πολύχρωμο Κόσμο.

«…Μα είναι τόσο εύκολο τελικά! Αρκεί να ονειρευτούμε όλοι μαζί και να χορέψουμε, να κινηθούμε, να δοκιμάσουμε. Η ευθεία μου, οι ευθείες σας και εμείς θα μεταμορφώσουμε αυτήν την Επιπεδοχώρα. Και θα ταξιδέψουμε όπου τραβά η ψυχή μας…»

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Ονειρούλης, είναι ένα ιδιόρυθμο σημείο που ζει στην Επιπεδοχώρα. Όπως όλα τα σημεία δεν έχει σχήμα ούτε μέγεθος. Δεν είναι μικρό ούτε μεγάλο. Ούτε ψηλό ούτε κοντό. Το μόνο που τον κάνει να ξεχωρίζει από τα άλλα σημεία είναι ότι ονειρεύεται συνέχεια!  Ώσπου μια μέρα, αποφασίζει να ονειρευτεί περισσότερο και να  κινηθεί διαφορετικά  δημιουργώντας έτσι την δική του προσωπική Γραμμή…  Ο Ονειρούλης και η Γραμμή  θα συνεργαστούν και θα σχεδιάσουν παίζοντας, χορεύοντας και τραγουδώντας,  τον διασκεδαστικό κόσμο των σχημάτων που τόσο λαχταρούσαν.  Θα ανακαλύψουν ότι όποια κι αν είναι τα όνειρά τους, αν  τα πιστέψουν και  βοηθήσουν ο ένας τον άλλον, μπορούν να φτιάξουν τον δικό τους καινούργιο, καλύτερο κόσμο!
«Ο Ονειρούλης στον Κόσμο των Σχημάτων» είναι μια μουσικοθεατρική, συμμετοχική παράσταση  με στοιχεία και νοήματα παρμένα από την διδακτέα ύλη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τα Σχήματα.  Στόχο έχει να κεντρίσει την φαντασία και τις αισθήσεις των παιδιών με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο και να τα βοηθήσει να εξερευνήσουν και να αγαπήσουν τον κόσμο της Γεωμετρίας. Μέσα από την ιστορία μαθαίνουν όχι μόνο για το σημείο, την γραμμή, τις γωνίες και τα σχήματα αλλά και αξίες όπως, η φιλία, η συνεργασία, καθώς και τη σημαντικότητα του να επιμένουν στην επίτευξη των ονείρων τους.  Η προβολή stop motion Animation, ο διαδραστικός χαρακτήρας της παράστασης και η εκπαιδευτική βιωματική δράση που την συνοδεύει στοχεύουν στους παραπάνω εκπαιδευτικούς στόχους.

Συντελεστές

Κείμενο & σκηνοθεσία: Ντόρα Ζαχαροπούλου
Σχεδιασμός stop motion animation: Εύα Μούρτζη
Μουσική : Ξενοφών Υφαντής
Χορογραφίες: Αμαλία Κοσμά
Κοστούμια: Ευαγγελία Μπουμπούλη
Μετάφραση στα αγγλικά: Χαρά Ζησιμάτου
Φωτογραφίες παράστασης: Άντζυ Αρώνη
Γραφιστικά: Κωστής Βασιλιάδης
Στον ρόλο της σκανταλιάρας παραμυθούς η Μαριάνθη Φωτάκη

Ακούγονται οι ηθοποιοί
Χαρά Ζησιμάτου,
Ξενοφώντας Υφαντής,
Λένα Υφαντή,
Ντόρα Ζαχαροπούλου

Παίζουν ζωντανά οι μουσικοί
Πάρης Μαμμάς, κλαρινέτο
Αναστάσης Μισυρλής,βιολοντσέλο
Ντιάνα Πολυδωροπούλου, βιολί
Ξενοφώντας Υφαντής (πιάνο)

Info
Τόπος: Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ Σταδίου 24, Αθήνα 105 64
Σάββατο  24 Οκτωβρίου 2015
16:00 (οι πόρτες ανοίγουν 15:30)
210 3217917
Θεατρική ομάδα ΆΝΑΣΣΑ
Facebook