Από σκηνής ψυχανάλυση με Μάνια Παπαδημητρίου και Νίκο Αρβανίτη

apo-skinis-psuxanalusi-me-mania-papadimitriou-kai-niko-arbaniti

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Η Μάνια Παπαδημητρίου και ο Νίκος Αρβανίτης βρίσκονται αντιμέτωποι επί σκηνής για μια ακόμη χρονιά, με αφορμή το βραβευμένο δράμα του Τομ Κεπίνσκι «Σόλο ντουέτο».

Το έργο του βρετανού ηθοποιού και θεατρικού συγγραφέα είχε προκαλέσει αίσθηση όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις σκηνές του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης τη δεκαετία του ’80. Ο συγγραφέας είχε γράψει και το σενάριο της ομώνυμης ταινίας που σκηνοθέτησε ο Αντρέι Κοντσαλόφσκι, με πρωταγωνιστές τους Τζούλι Άντριους και Μαξ φον Σίντοφ.

Στη θεατρική εκδοχή του που ανεβαίνει στη δεύτερη σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας, η Ελένη Μποζά καθοδηγεί σκηνοθετικά την Μάνια Παπαδημητρίου και τον Νίκο Αρβανίτη για να ξεδιπλώσουν τη φορτισμένη σχέση ενός ψυχιάτρου με την ασθενή του. Έξι μικρές σκηνές, έξι συνεδρίες συνθέτουν το έργο που διεισδύει στην ψυχαναλυτική διαδικασία.

Ο δρ. Φέλντμαν επιχειρεί να κατανικήσει την παραίτηση από τη ζωή και τους φόβους που κρατούν καθηλωμένη τη διάσημη ασθενή του, τη Στέφανι Έμπραχαμς. Η Στέφανι, βιολονίστρια διεθνούς φήμης, μαθαίνει ότι πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας. Στο εξής θα πρέπει να μάθει να ζει χωρίς την τέχνη της. Καταφεύγοντας στον ψυχίατρο Φέλντμαν, μαθαίνει σταδιακά να εκτιμά το δώρο της ζωής, προσαρμοζόμενη σε μια νέα, επώδυνη κατάσταση.

Παίζουν οι: Μάνια Παπαδημητρίου και Νίκος Αρβανίτης.

Συντελεστές: σκηνοθεσία: Ελένη Μποζά. Μετάφραση: Γιώργος Βάλαρης, σκηνικά και κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης. Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου.

Πληροφορίες: «Σόλο Ντουέτο», στη β’ σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας, Τετάρτη και Κυριακή στις 20:00, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, στις 21:00. Τιμές εισιτηρίων: Τετάρτη-Κυριακή:19 ευρώ. Φοιτητικό: 16 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία του θεάτρου, στο βιβλιοπωλείο Ιανός (Σταδίου 24) και στο εμπορικό κέντρο Golden Hall στο Μαρούσι.