“iD”, μια καλλιτεχνική υπέρβαση από το Cirque Eloize

cirque-eloize Patrick Lazic

ID Cirque Eloize

ΤΡΙΤΗ, 08 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Μια σπάνια συναρπαστική εμπειρία, μία ολόφρεσκη σκηνική αφήγηση, μία απόδειξη ότι η αχαλίνωτη φαντασία, η πηγαία έμπνευση και το υψηλό αισθητικό επίπεδο, μπορούν να ξυπνήσουν το παιδί που υπάρχει μέσα σε κάθε θεατή...κάθε ηλικίας.

Η ιστορία του Cirque Éloize ξεκινά από τότε που ο ιδρυτής του Jeannot Painchaud (Ζανό Πενσό) από το Κεμπέκ του Καναδά παρακολούθησε  μια παράσταση μιας ομάδας που σύντομα θα γινόταν ένα παγκόσμιο σημείο αναφοράς: ήταν το Cirque du Soleil, με το οποίο έμελε να αποτελούν σήμερα συνεργαζόμενες και συγγενείς εταιρείες. Ενθουσιάστηκε τόσο πολύ από το συγκεκριμένο θέαμα που αμέσως γράφτηκε στην Εθνική Σχολή Τσίρκου του Μόντρεαλ. Ένα νέο είδος τέχνης γεννιόταν. Τα τείχη ανάμεσα στο χορό, το θέατρο και το τσίρκο έπεσαν.

Το Cirque Éloize δημιουργεί μαγικές παραστάσεις από το 1993. Αγωνιζόμενο συνεχώς για την καλλιτεχνική αρτιότητα, θεωρείται σήμερα (μαζί με το Cirque du Soleil) ένας από τους δύο παγκόσμιους ηγέτες στην σύγχρονη τέχνη του τσίρκου αλλά και στο σύνολο των μεγάλων οικογενειακών θεαμάτων. Εκφράζει τον καινοτόμο χαρακτήρα του μέσα από τη θεατρικότητα συνδυάζοντας τα ακροβατικά  με τη μουσική, το χορό, τη μιμική και τα θεάματα δρόμου.

Με εννέα πρωτότυπες παραγωγές στο ενεργητικό του, το Cirque Éloize έχει παρουσιάσει περισσότερες από 4.000 παραστάσεις σε περίπου 440 πόλεις και 40 χώρες με  εκατομμύρια θεατές να τις έχουν απολαύσει. Επίσης έχουν παρουσιαστεί παραστάσεις του με μεγάλη επιτυχία στο Μπρόντγουεϊ και το West End.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται το φετινό Δεκέμβριο, για πρώτη φορά το Cirque Éloize, με την εκθαμβωτική παράσταση iD. Το iD  είναι ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα με πλήρη ενσωμάτωση των σύγχρονων πολυμέσων, γεμάτο τόλμη και νεωτερικότητα. Ένα μίγμα των τεχνών του τσίρκου και των σύγχρονων αστικών χορών του δρόμου (hip-hop, breakdance κλπ). Το σκηνικό έχει στηθεί στην καρδιά της πόλης, σε ένα δημόσιο χώρο όπου οι άνθρωποι συναντιούνται για να βρουν την ταυτότητά τους και να απαρνηθούν την  ανωνυμία τους, σ’ ένα περιβάλλον όπου η ατομικότητά τους εκφράζεται και μέσα από τη διεγερτική μουσική  που δημιούργησαν οι συνθέτες Jean-Phi Goncalves και Alex McMahon.

Το iD χάριν του υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου του Cirque Éloize, της πηγαίας έμπνευσης και της αχαλίνωτης φαντασίας των συντελεστών του, υπόσχεται στον θεατή μια σκηνική υπέρβαση, μια πρωτόγνωρη βιωματική εμπειρία που θα σημαδέψει την αισθητική του για πάντα.

Info

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
15 έως 20 Δεκεμβρίου