Βίκτωρ Βικτόρια στο Pantheon με τους καλύτερους συντελεστές

biktor-biktoria
ΤΡΙΤΗ, 02 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Ένα από τα πιο σύγχρονα θέατρα, που χαρίζει υψηλού επιπέδου και αισθητικής παραγωγές στο κοινό της Αθήνας, είναι αναμφίβολα το θέατρο Pantheon. Σε λίγες μέρες, το θέατρο ετοιμάζεται να φιλοξενήσει στη σκηνή του ένα ακόμα μιούζικαλ -όπως άλλωστε συνηθίζει- που δεν είναι άλλο από το κλασικό και αγαπημένο Βίκτωρ Βικτόρια.

Το μιούζικαλ, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο, ως ταινία, το 1982, και το σενάριο του οποίο υπέγραφε η πένα του Blake Edwards, ετοιμάζεται να έρθει για τρίτη φορά στην Ελλάδα, σε μία παραγωγή που υπόσχεται να ικανοποιήσει ακόμα και το πιο απαιτητικό θεατρόφιλο κοινό της πόλης. 

Βίκτωρ Βικτόρια-Pantheon ετοιμάζονται να μας αποδείξουν πολύ σύντομα τι γίνεται όταν ένα κλασικό και αγαπημένο έργο ανεβαίνει σε μία από τις μεγαλύτερες σκηνές της πόλης, και μάλιστα υπό τη σκηνοθετική ματιά ενός από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες σκηνοθέτες, του Απόλλωνα Παπαθεοχάρη. Ο τελευταίος, βρίσκεται σε μία συνεχή συνεργασία με το θέατρο, από τη πρώτη στιγμή που έκανε την εμφάνισή του στην πόλη, πριν λίγα χρόνια, με τελευταία του σκηνοθεσία εκείνη του έργου «Ηρακλής, οι 12 άθλοι», στο οποίο πρωταγωνίστησε ο Σάκης Ρουβάς, κερδίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. 

Αυτή τη φορά, ο σκηνοθέτης διαλέγει στην ομάδα τους μερικούς από τους πιο καταξιωμένους ηθοποιούς των τελευταίων ετών, αφού πρωταγωνιστές του έργου θα είναι η Εβελίνα Παπούλια, ο Γιάννης Ζουγανέλης και ο Γιάννης Στάνκογλου. Το καστ των ηθοποιών θα ολοκληρώνουν η Θεοδώρα Τζήμου, ο Δημήτρης Φραγκιόγλου, ο Γιώργος Σουξές, ο Γιώργος Κοψιδάς, ο Ιάσονας Μανδηλάς, ο Παναγιώτης Μαλικούρτης, ο Πέτρος Ιωάννου και ο Άρης Πλασκασοβίτης. Μία ομάδα πολλών και αγαπημένων καλλιτεχνών, που μας εγγυάται ένα αποτέλεσμα άψογο, που θα αφήσει γερά το στίγμα του στην ψυχαγωγία της Αθήνας του 2016. 

VICTOR VICTORIA PANTHEON 2016

Υπόθεση

Το κλασικό αυτό έργο, που πρωτοείδε το κοινό το 1982, και λίγα χρόνια αργότερα ανέβηκε ως μιούζικαλ στη σκηνή του θρυλικού Broadway, κερδίζοντας τις καλύτερες κριτικές, έρχεται και πάλι στην Ελλάδα ύστερα από πολλά χρόνια, ενώ η πρώτη Ελληνίδα που ενσάρκωσε το ρόλο της Βικτόρια Γκραντ, ήταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη το 1983. Αρκετά χρόνια μετά, ετοιμαζόμαστε να το δούμε ξανά, με τη Μυρτώ Κοντοβά να υπογράφει τη διασκευή του σεναρίου και τον Απόλλωνα Παπαθεοχάρη τη σκηνοθεσία. Η υπόθεση μας ταξιδεύει στο Παρίσι της δεκαετίας του '30, όπου η άγνωστη Βικτόρια Γκραντ (Εβελίνα Παπούλια), ακολουθώντας τις συμβουλές του καλού της φίλου -και ομοφυλόφιλου- Τόντι (Γιάννης Ζουγανέλης), αποφασίζει να μεταμφιεστεί σε άντρα και να ακολουθήσει μία καλλιτεχνική πορεία στην πόλη. Έχοντας υιοθετήσει την περσόνα του κόμη Βίκτωρ Γκρανζίσκι, διαγράφει μία τεράστια πορεία επιτυχίας στα θέατρα και μαγαζιά της πόλης, όπου παρουσιάζει το σόου του μεταμφιεσμένος ως γυναίκα. Τα προβλήματα όμως ξεκινούν, όταν ο «Βίκτωρ», ερωτεύεται τον Αμερικανό γκάνγκστερ (Γιάννης Στάνκογλου) και όλα αλλάζουν ξαφνικά. 

Pantheon Άνοιξη 2016

Πρόκειται για μία από τις νέες εισόδους στην πόλη της Αθήνας, στην οδό Πειραιώς 166, μιας και ξεκίνησε την πορεία του ως θέατρο -αλλά και πολυπολιτισμικός χώρος- πριν μόλις δύο σεζόν. Μέσα σε αυτές, το Pantheon έχει καταφέρει να παρουσιάσει στο κοινό πολλές μεγάλες παραγωγές, που έχουν μείνει αξέχαστες, με τελευταία το Nine, με πρωταγωνιστές τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, την Μάρω Κοντού και την Κατερίνα Λέχου, που κέρδισε ξανά τις καλύτερες εντυπώσεις. και τώρα ετοιμάζεται να γεμίσεις και πάλι τις 1.600 θέσεις του, αφού το κοινό θα συρρεύσει να απολαύσει τη νέα υπερπαραγωγή του, Βίκτωρ Βικτόρια. 

Μπείτε στο kratisnow.gr και δείτε περισσότερες προτάσεις διασκέδασης.