Θεατρική παράσταση από τις λέξεις μιας άστεγης στον Εθνικό Κήπο

theatro-3
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Το «mitroo» της ομάδας Νomades Αrtcore, μια παράσταση εμπνευσμένη από καταγεγραμμένες λέξεις μιας άστεγης που βρέθηκαν τυχαία στον Εθνικό Κήπο, θα παρουσιαστεί στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Το «mitroo» μετά την παρουσίαση του στο Χοροχρόνο του Βοτανικού, συνεχίζει την πορεία – έρευνά του, αναζητά τις δονήσεις των λέξεων που βρέθηκαν στον δρόμο, για το πώς φτάσαμε ως εδώ, σε ένα χώρο ορόσημο των τελευταίων 50 χρόνων. Τόσο δυνατός σε μνήμες όσο και αμφιλεγόμενος στην μέχρι σήμερα χρήση του. Εκεί ανάμεσα σε συνθήματα, στην αίθουσα 13 του κτηρίου Γκίνη, αναζητάμε ένα καινούριο μητρώο.

Το θέατρο εδώ συνομιλεί με τα εικαστικά, τη μουσική, το βίωμα και με όπλο το χιούμορ μορφοποιεί μαζί με το κοινό, τις έννοιες  της οικογένειας, της  εργασίας, του έρωτα, της απελευθέρωσης και της σωτηρίας. Πρώτη ύλη όλα όσα μας βαραίνουν και θέλουμε να αφήσουμε, ήχοι και υλικά που μας έχουν σημαδέψει.

Σε φυσικό τόπο και χρόνο μια γυναίκα συστήνεται και μαζί της μια ολόκληρη κοινωνία, με όλα τα ευχάριστα και τα συγκαλυμμένα, τα σκοτεινά και όλα όσα διψούν για φως. Μήτρα λέξεων, σκέψεων και αντικείμενων η παράσταση αναμετριέται με τις επιλογές που μας παραμόρφωσαν, μας αποξένωσαν και αναζητά μαζί με τον θεατή τη μεταμόρφωση.

Συντελεστές

Ερμηνεύει: Ζωή Δρακοπούλου
Σκηνική σύνθεση: Πέτρος Ρούσσος, Γιάννης Σιούτης
Εικαστική επιμέλεια: Μαρία Καραθάνου
Κείμενο: Γιάννης Σιούτης

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης

Από 28 Φεβρουαρίου, κάθε Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα στις 20.00 με ελεύθερη συνεισφορά.

Info
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Είσοδος από Στουρνάρη / Κτήριο Γκίνη
Απαραίτητη κράτηση στο: 6943 637 456