Ο Αργύρης Πανταζάρας νικητής του βραβείου Δημήτρης Χορν

arguris-pantazaras

Photo: Facebook Page/Argyris Pandazaras/Yiorgos Kaplanidis

ΤΡΙΤΗ, 08 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Τα βραβεία απονεμήθηκαν χτες βράδυ (Δευτέρα 7/3) και ανέδειξαν τον Αργύρη Πανταζάρα για τις ερμηνείες στα «ΑΩ», «Βασιλιάς Ληρ» και «Ρήσος».

Η ερμηνεία του στον μονόλογο «ΑΩ», ο ρόλος του τρελού στον «Βασιλιά Ληρ» και η συμμετοχή του στην παράσταση «Ρήσος» του Ευριπίδη αποτέλεσαν τα κριτήρια βάσει των οποίων η επιτροπή αποφάσισε να δώσει τον χρυσό σταυρό στον Αργύρη Πανταζάρα.  

Σο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Χορν, ο περσινός νικητής Μιχάλης Σαράντης παρέδωσε τον σταυρό στον διάδοχό του. Όπως δήλωσε ο τελευταίος μέρος των χρημάτων που συνοδεύουν το έπαθλο θα δοθεί σε προμήθειες για τροφή και περίθαλψη των προσφύγων, «που μόνη πατρίδα τους αυτή τη στιγμή είναι η ίδια τους η ζωή». Το υπόλοιπο ποσό, εξήγησε πως θα διατεθεί για την ενίσχυση και τη σίτιση παιδιών των ελληνικών σχολείων που έχουν ανάγκη. Ο νικητής αφιέρωσε το βραβείο αφενός στον Λευτέρη Βογιατζή και αφετέρου στην σύντροφό του, Έλλη.

Ο Αργύρης Πανταζάρας βραβεύτηκε για την ερμηνεία του στον μονόλογο  «ΑΩ» του Μπέκετ σε διασκευή και σκηνοθεσία δική του στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής, για τον ρόλο του Τρελού στο έργο του Σαίξπηρ «Βασιλιάς Ληρ», σε σκηνοθεσία Τομάζ Παντούρ, στην Πειραιώς 260 και τον ρόλο του Εκτορα στον "Ρήσο" του Ευριπιδη σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου.

Το Bραβείο Χορν (Χρυσός Σταυρός για τους άνδρες) απονέμεται κάθε χρόνο προς έναν νέο ηθοποιό του θεάτρου, στη μνήμη του ηθοποιού Δημήτρη Χορν(1921-1998). Το βραβείο είναι ο χρυσός σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, τον οποίο παραδίδει ο κάθε βραβευθείς στον επόμενο. Το βραβείο θεσπίστηκε από το Σταμάτη Φασουλή.