Θοδωρής Αθερίδης και Γωγώ Μπρέμπου σε παράνομη σχέση επί σκηνής

thodoris-atheridis-kai-gogo-mprempou-se-paranomi-sxesi-epi-skinis

ΠΕΜΠΤΗ, 05 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Το έργο «Θα ‘σαι ‘δω ξανά του χρόνου» ανεβάζει στο θέατρο Βρετάνια από τις 11 Ιανουαρίου ο Θοδωρής Αθερίδης, πρωταγωνιστώντας μαζί με την Γωγώ Μπρέμπου σε ένα κρυφό ερωτικό πάθος.

Έχοντας ως παρτενέρ επί σκηνής τη Γωγώ Μπρέμπου, ο Θοδωρής Αθερίδης, τόσο από τη θέση του σκηνοθέτη όσο και του πρωταγωνιστή, παρουσιάζει στο κοινό την ιστορία αγάπης ενός παράνομου ζευγαριού, που βασίζεται στη βραβευμένη κωμωδία του καναδού Μπέρναρντ Σλέιντ «Same time, next year». Τη μετάφραση υπογράφει η Μαριαλένα Κωτσάκη.

Πρόκειται για μία κωμωδία που ξεκινάει τον Φεβρουάριο του 1951, όταν ο Τζωρτζ συναντά για πρώτη φορά την Ντόρις. Το ειδύλλιο τους ξεκινάει αμέσως, έστω και αν είναι και οι δύο παντρεμένοι, όχι μεταξύ τους εννοείται, και έχει ο καθένας τους από 3 παιδιά. Μόνη διέξοδος να διατηρήσουν την παράνομη σχέση τους είναι να βρίσκονται μία συγκεκριμένη μέρα το χρόνο και να ζουν σαν ζευγάρι. Μιλάνε, μαλώνουν, κάνουν έρωτα, νιώθουν όλα όσα στερούνται τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου και πάνω απ’ όλα μακριά από την καθημερινότητά τους.

Για τα επόμενα 24 χρόνια, σύμφωνα με το πρωτότυπο έργο του Σλέιντ, οι δύο χαρακτήρες αναπτύσσουν μια συναισθηματική οικειότητα βαθύτερη από ό, τι θα περίμενε κανείς, αν αναλογιστεί ότι αυτοί οι δύο βρίσκονται μονάχα μία φορά το χρόνο. Θεωρώντας στήριγμα ο ένας τον άλλον μοιράζονται όλες τις σκέψεις, τις αλλαγές αλλά και τα προβλήματα που έχουν περάσει μέσα σε ένα χρόνο.

Το έργο του Μπέρναρντ Σλέιντ, ανέβηκε για πρώτη φορά στο Μπρόντγουεϊ, το 1975 με την Έλεν Μπέρστιν, η οποία κέρδισε και βραβείο Τόνι για την συγκεκριμένη ερμηνεία, και τον Τσάρλς Γκρόντιν. Το 1978 το θεατρικό μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Ρόμπερτ Μούλιγκαν με την Έλεν Μπέρστιν πάλι στο ρόλο της Ντόρις και τον Άλαν Άλντα στον ρόλο του Τζόρτζ.

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Αθερίδης, μετάφραση: Μαριαλένα Κωτσάκη, παίζουν: Θοδωρής Αθερίδης, Γωγώ Μπρέμπου.

Πληροφορίες: Ημέρες Παραστάσεων : Τετάρτη και Κυριακή στις 19.00, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21.15 και λαϊκή απογευματινή Σαββάτου στις 18.00. τιμές εισιτηρίων: 22 ευρώ Α πλατεία, 18 ευρώ Β πλατεία, 18 ευρώ λαϊκή, 16 ευρώ φοιτητικό, 25 ευρώ Σάββατο βράδυ, κάθε Τετάρτη για τους άνω των 60 ετών και για τους κατόχους κάρτας ανεργίας τιμή εισιτηρίου 16 ευρώ, και κάθε Πέμπτη για τους κάτω των 27 ετών η τιμή εισιτηρίου είναι 16 ευρώ (μόνο με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας). Τηλ. κρατήσεων: 210 3221579, Θέατρο Βρετάνια, Πανεπιστημίου 7.