Ο πυρετός του σουίνγκ στο Badminton

o-puretos-tou-souingk-sto-badminton

ΔΕΥΤΕΡΑ, 09 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Το πρώτο μιούζικαλ που εξιστορεί τη ζωή ενός τραγουδοποιού από το Χάρλεμ μέσα από τις μουσικές νότες του σουίνγκ, έρχεται στο θέατρο του Badminton στις 17 Ιανουαρίου.

Εμπνευσμένο από το διάσημο τραγούδι «Ain't Misbehavin'» του 1929, το ομώνυμο μιούζικαλ ξετυλίγει τη ζωή του συνθέτη Thomas Wright «Fats» Waller. Το συγκεκριμένο μιούζικαλ αποτελεί έναν ύμνο στην αφρο-αμερικάνικη μουσική σκηνή των δεκαετιών του 1920 και του 1930, που αναγνωρίστηκαν πολύ αργότερα ως η «αναγέννηση του Χάρλεμ». Εκείνη την περίοδο, πίσω από τα σοκάκια των λευκών κυρίων της επιφανούς αριστοκρατίας, άρχισε να ξεδιπλώνεται ένα ξεχωριστό μουσικό σύμπαν. Κλαμπ όπως το Cotton Club και το Savoy Ballroom, άρχισαν σταδιακά να δίνουν τον τόνο της διασκέδασης και στην υψηλή κοινωνία, και η Lenox Avenue, γεμάτη με πιανίστες που ξεσήκωναν με έναν «καινούριο» τότε ρυθμό, μάθαινε στην πόλη τα πρώτα της βήματα στο σουίνγκ.

Πέντε ερμηνευτές παρουσιάζουν μια θορυβώδη, τολμηρή βραδιά, με χιουμοριστικά τραγούδια, μια βραδιά που θα κάνει τους θεατές να νιώσουν ότι έχουν κλείσει τραπέζι στο Cotton Club, εκείνη τη χρυσή εποχή της βελούδινης …φωνής του Χάρλεμ.

Το μιούζικαλ, που θα έχει την ευκαιρία το αθηναϊκό κοινό να δει τις επόμενες μέρες, ανέβηκε για πρώτη φορά την 1η Φεβρουαρίου του 1978 και μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε να μαγέψει κοινό και κριτικούς. Tony, New York Drama Critics, και Obie είναι μερικά μόνο από τα βραβεία που απέσπασε στην κατηγορία για καλύτερο μιούζικαλ, ενώ ο Richard Maltby Jr. κέρδισε το βραβείο Tony στην κατηγορία καλύτερου σκηνοθέτη, η Nell Carter βραβείο Tony για την ερμηνεία της και, τέλος, το αυθεντικό μουσικό άλμπουμ της παράστασης τιμήθηκε με το βραβείο Grammy.

Σκηνοθεσία: Richard E. Maltby, Jr., μουσική διεύθυνση: William Foster McDaniel, χορογραφίες: Arthur Faria, πρωταγωνιστούν: Yvette Monique Clark, Patricia Covington, Milton Nealy, Rebecca Covington, Wayne Pretlow κ.α

Πληροφορίες: ημέρες παραστάσεων: 17 έως 21 Ιανουαρίου στις 21:00, 22 Ιανουαρίου 2012 στις 19:00, τιμές εισιτηρίων: Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη 40 ευρώ διακεκριμένη ζώνη, 30 ευρώ ζώνη Α, 25 ευρώ ζώνη Β, 20 ευρώ ζώνη Γ, φοιτητικό 10 ευρώ (ζώνη Γ), Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, 45 ευρώ διακεκριμένη ζώνη, 35 ευρώ ζώνη Α, 30 ευρώ ζώνη Β, 25 ευρώ ζώνη Γ, φοιτητικό 15 ευρώ (ζώνη Γ), προπώληση :210-8840600, www.ticketnet.gr , www.viva.gr , στα ταμεία του θεάτρου Badminton, καταστήματα Public και Metropolis, Θέατρο Badminotn, Ολυμπιακά ακίνητα, Γουδή.