5 μέρες, 15 παραστάσεις, 45 κωμικοί με μοναδικό στόχο το γέλιο!

comedy
ΤΡΙΤΗ, 31 ΜΑΙΟΥ 2016

Η μεγαλύτερη γιορτή κωμωδίας επιστρέφει για 2η χρονιά στο θέατρο Άβατον από τις 16 έως και τις 20 Ιουνίου.

 Το 2o International Avaton Comedy Festival είναι γεγονός.

Ευφάνταστα stand up που τα έχουν όλα από γνωστούς κωμικούς όπως τους Λάμπρο Φισφή, Γιώργο Χατζηπαύλου, Βύρωνα Θεοδωρόπουλο κ.α:

  • Πώς η καθημερινότητα μπορεί να γίνει τρελά αστεία με λεπτομέρειες όπως το σκουπιδάκι που αντιστέκεται στη σκούπα ή τη γιαγιά που είναι έξω από τις τουαλέτες;
  • Πώς η φυσική, η χημεία και τα μαθηματικά μπορούν να μας κάνουν να γελάσουμε;
  • Τι μπορεί να σκέφτεται ένας άνδρας που πλησιάζει τα σαράντα και εμείς πιάνουμε την κοιλιά μας από τα γέλια;
  • Πώς μπορούν όλα τα στραβά και λάθη –από το αποτυχημένο πάρτι μέχρι τις καθημερινές μας γκάφες- να μας κάνουν να κλαίμε από τα γέλια;
  • Και πώς είναι δυνατόν να ξεκαρδιζόμαστε με όλα αυτά που μας κάνουν να νιώθουμε άβολα;

Ξένους κωμικούς που έρχονται στην Ελλάδα και μας αποδεικνύουν ότι το γέλιο δε γνωρίζει ούτε σύνορα ούτε όρια. Ο διεθνούς φήμης Άγγλος Matt Kirshen και ο Bob Maclaren, ένας από τους πιο σωματικά εκφραστικούς story teller της Νέας Ζηλανδίας, έρχονται για να κατακτήσουν (και) το ελληνικό κοινό!

Παραστάσεις που το χειμώνα ξεχώρισαν χαρίζοντας άφθονα χαμόγελα, σε κοινό και κριτικούς, είναι και πάλι εδώ: smiley του Guillem Clua, με τους Δημήτρη Μακαλιά και Μίνω Θεοχάρη και Double Bill με τους Μιχάλη Μαθιουδάκη και Βύρωνα Θεοδωρόπουλο.

Πρεμιέρες σε παραστάσεις και πρόσωπα: ο Μιχάλης Μαθιουδάκης και ο Δημήτρης Δημόπουλος παρουσιάζει αποκλειστικά για τους θεατές του Φεστιβάλ τις καινούριες τους παραστάσεις, ενώ η νέα γενιά του stand up σας συστήνεται, όσο πιο.. αστεία μπορούν.

Παιχνίδια, Αυτοσχεδιασμοί, Κωμωδία: το Κωμικό Μπουμ και το set list θα ξυπνήσουν τη φαντασία σας, θα σας κάνουν να εκπλαγείτε με το γέλιο που μπορεί να προκύψει από μία ατάκα, μία εικόνα, μία ιδέα, ένα παιχνίδι και θα νιώσετε και πάλι… παιδί!

Το πιο αστείο, πανηγυρικό «κλείσιμο» με το πλέον πανηγυρικό και πολυπληθές show κωμωδίας: 25 κωμικοί ανεβαίνουν στη σκηνή και ο καθένας έχει στη διάθεσή του μόλις 90 δευτερόλεπτα.

Πιο αναλυτικά:

Πέμπτη 16/6

19:30  / Stand Up Science – Science Reactors

Φυσικοί, Βιολόγοι, Μηχανικοί, Χημικοί και Μαθηματικοί παντρεύουν την επιστήμη με το stand up comedy. Το αποτέλεσμα είναι κάτι που σίγουρα θα σας ξαφνιάσει, θα σας κάνει να γελάσετε και θα σας κάνει σοφότερους.
Είσοδος: 7 € (προπώληση) // 8 € (πόρτα)

21:30 / Γιώργος Χατζηπαύλου – Σχεδόν 40

Η τρίτη σόλο παράσταση του Γιώργου Χατζηπαύλου, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά υπό την μορφή work in progress στο 1ο Αvaton Comedy Festival, μετά από μία sold out σειρά παραστάσεων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και σε περισσότερες από 25 πόλεις σε Ελλάδα και Κύπρο, κάνει μία στάση για μία βραδιά εκεί που ξεκίνησαν όλα:

Θα παρακολουθήσετε μια αναδρομή σε όλες τις φάσεις της ζωής του άντρα που, μεταξύ άλλων, εξετάζει: Το μυστήριο του “τι συμβαίνει μετά τα σαράντα”; Τι συνειδητοποιεί ένας άντρας στην εφηβεία; Ποια είναι τα 2 βασικά αξιώματα που πρέπει μια γυναίκα να γνωρίζει για τους άντρες; Ποια είναι τα 43 βασικά αξιώματα που ένας άντρας πρέπει να γνωρίζει για τις γυναίκες; Πώς θα είναι στα γεράματα οι γενιές που τώρα είναι σαραντάρηδες; Πώς λειτουργεί ο μικρός κάφρος που όλοι κρύβουμε μέσα μας; Πότε μεγαλώνεις πραγματικά (spoiler: Ποτέ); 
Είσοδος: 8 € (προπώληση) // 10 € (πόρτα)

23:30 / Aτίθασα Νιάτα Comedy Show

Ταλαντούχοι κωμικοί της νέας γενιάς ενώνουν τις δυνάμεις τους και έρχονται να μας δείξουν πώς θα είναι μέλλον του stand up comedy. Κάφρικα one-liners, άκυρα pop references, μετα-χιούμορ και τρύπιες σκέψεις σε μια παράσταση που αποτυπώνει το πνεύμα της εποχής.
Είσοδος: 5 € (προπώληση) // 7 € (πόρτα)

Παρασκευή 17/6

19:30  / Βύρωνας Θεοδωρόπουλος, Μιχάλης Μαθιουδάκης – Double Bill

Δύο από τους καλύτερους stand up comedian της Ελλάδας με πάνω από 500 παραστάσεις στο ενεργητικό τους παρουσιάζουν ένα από τα καλύτερα double bill του χειμώνα και υπόσχονται ένα διαφορετικό stand up comedy απ’ ότι έχετε συνηθίσει!
Είσοδος: 7 € (προπώληση) // 8 € (πόρτα)

21:30 / Matt Kirshen – Live in Greece

Ο διεθνούς φήμης Άγγλος - φαινόμενο που έχει παίξει σε πάνω από 15 χώρες και έχει εμφανιστεί στο Last Comic Standing, στο Comedy Central και στον Jimmy Fallon έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και παρουσιάζει μια από τις πιο έξυπνα αστείες κωμικές παραστάσεις.  
Είσοδος: 10 € (προπώληση) // 12 € (πόρτα)

23:30 / Raw + Set List

Η πιο επιτυχημένη παράσταση του περσινού φεστιβάλ επιστρέφει. Στο πρώτο μέρος κωμικοί σοκάρουν και τεστάρουν τα όρια του κοινού με αστεία που δεν θα λέγανε ποτέ. Στο δεύτερο μέρος έρχεται το Αμερικάνικο φορμάτ Set list: μετά τον Robin Williams, τον Dara O Brain και τον Jimmy Carr έρχεται η σειρά των Ελλήνων stand up comedian να δοκιμάσουν το πιο αυθόρμητο show stand up comedy.

Εν ολίγοις, 8 κωμικοί αυτοσχεδιάζουν κομμάτια stand up comedy με θέματα που βλέπουν εκείνη τη στιγμή για πρώτη φορά.  Αν έχετε αναρωτηθεί πώς γεννιέται η κωμωδία αυτό το show θα σας το δείξει.
Είσοδος: 5 € (προπώληση) // 7 € (πόρτα)

Σάββατο 18/6

19:30  / Μιχάλης Μαθιουδάκης – Όλο Λάθος

Ο νέος μονόλογος του Μιχάλη Μαθιουδάκη κάνει πρεμιέρα στο Avaton Comedy Festival. Μια stand up κωμωδία που μιλάει για τα εντυπωσιακά ανθρώπινα λάθη που όταν συμβαίνουν η καθημερινότητα αποκτάει ξανά νόημα, για την άγρια ελευθερία που κουβαλάει η παιδική φαντασία, μα πάνω από όλα, γι αυτό το αποτυχημένο πάρτυ που πήγαμε όλο προσδοκίες και τελικά ήταν "μάζωξη".
Είσοδος: 7 € (προπώληση) // 8 € (πόρτα)

21:30 / Λάμπρος Φισφής – Δες το Θετικό

Στην προσπάθειά του να βρει τις θετικές στιγμές της ζωής o Λάμπρος Φισφής υπεραναλύει τις λεπτομέρειες της καθημερινότητας, βάζει στο μικροσκόπιο τα ασήμαντα πράγματα που μας ενοχλούν, αυτοσαρκάζει τις αδυναμίες του και καυτηριάζει οτιδήποτε συνωμοτεί εναντίον της ευτυχίας μας:

Αν καρφώνετε 36 πατάτες σε μια πιρουνιά, αν σας παίρνει 40 λεπτά να μπείτε στη θάλασσα, αν τρομάζετε με τη γιαγιά έξω από την τουαλέτα του κλάμπ, αν αγοράσατε οικολογικές λάμπες και πλέον ζείτε στο σκοτάδι, αν θα ψηφίζατε νόμο κατά της άσπρης κάλτσας στο σεξ, αν μετά από μεσημεριανό ύπνο έχετε hangover, αν θέλετε να περάσετε ένα βράδυ γελώντας, η παράσταση αυτή είναι για εσάς.
Είσοδος: 8 € (προπώληση) // 10 € (πόρτα)

23:30 / Κωμικό ΜΠΟΥΜ – Greatest Hits

Με αφορμή τα 5 χρόνια από τότε που ξεκίνησε ως Κάψε το Σενάριο, η ομάδα του Κωμικού ΜΠΟΥΜ γιορτάζει και παρουσιάζει ένα επετειακό show με αγαπημένες επιτυχίες, special guests και πολλές εκπλήξεις. Γιορτάστε μαζί τους τον κωμικό αυτοσχεδιασμό σε ένα show χωρίς σενάριο, χωρίς κανόνες και χωρίς ντροπή, αλλά με πολλά διαδραστικά παιχνίδια και τραγούδια, με γρήγορες εναλλαγές, και ό,τι άλλο αποφασίσεις εσύ ότι θες να δεις.
Είσοδος: 8 € (προπώληση) // 10 € (πόρτα)

Κυριακή 19/6

17:00  / Follow The White Rabbit – Στη Γέφυρα

Τρεις χαρακτήρες χτίζουν μια  ολόκληρη κοινωνία πάνω σε μια  γέφυρα. Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ από τη μια όχθη στην άλλη δύσκολη αφού η γέφυρα που τις ενώνει είναι σπασμένη. Το πρόβλημα τους κοινό όμως όχι το κίνητρο και ο στόχος και η απάντηση.
Είσοδος: 5 € (προπώληση) // 7 € (πόρτα)

19:30  / Δημήτρης Μακαλιάς, Μίνως Θεοχάρης – Smiley

Η επιτυχημένη ρομαντική κομεντί της σεζόν κλείνει την πορεία της στο μέρος που ξεκίνησε. Δύο αγόρια του σήμερα ζουν τον έρωτα μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μας αποδεικνύουν ότι η αγάπη δεν γνωρίζει φύλλα και φραγμούς.
Είσοδος: 10 € (προπώληση) // 12 € (πόρτα)

21:30 / Bob Maclaren -  World Tour

Ένας από τους πιο σωματικά εκφραστικούς story teller της Νέας Ζηλανδίας με θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικά special σε όλες τις Ηπείρους στο ενεργητικό του έρχεται να μας μαγέψει με την ιδιαίτερα λακωνική ματιά του πάνω στον κόσμο.
Είσοδος: 10 € (προπώληση) // 12 € (πόρτα)

23:30 / Κωμικό ΜΠΟΥΜ – Greatest Hits

Δευτέρα 20/6

19:30  / Δημήτρης Δημόπουλος, Αλέξανδρος Χαριζάνης – Καλούτσικο

Παλιά και νέα κείμενα, παραμύθια, μουσική, τραγούδια, μπρίο και σκέρτσα σε μια παράσταση, ε... καλούτσικη! Δυο εντελώς διαφορετικοί κωμικοί ενώνουν τις δυνάμεις τους και υπόσχονται ένα αποτέλεσμα που... τρώγεται μωρέ...
Είσοδος: 7 € (προπώληση) // 8 € (πόρτα)

21:30 / Κωμικό ΜΠΟΥΜ – Greatest Hits

23:30 / 90 Second Comedy

Το φεστιβάλ κλείνει με το πιο πανηγυρικό και πολυπληθές show κωμωδίας που έγινε ποτέ. 25 κωμικοί ανεβαίνουν στην σκηνή και ο καθένας έχει στη διάθεσή του μόνο 90 δευτερόλεπτα. Αν θέλετε να γνωρίσετε όλους τους stand up comedian της Αθήνας αυτή η παράσταση είναι για εσάς.
Είσοδος: 5 € (προπώληση) // 7 € (πόρτα)

Info
Θέατρο Άβατον
Ευπατριδών 3, Γκάζι
Tηλ. 210 3412 689