Μια αγγλόφωνη «Αντιγόνη» στο Ματογιάννι Μυκόνου

antigoni
ΔΕΥΤΕΡΑ, 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Η ΚΔΕΠΠΑ Μυκόνου στα πλαίσια του ρόλου της ως Δημοτική Επιχείρηση Παιδείας, συνεχίζει και φέτος την υιοθέτηση μόνιμης θερινής θεατρικής παράστασης στη Μύκονο, υπό την αιγίδα του Δήμου Μυκόνου. Στο πλαίσιο αυτό, θα παρουσιαστεί η τραγωδία «Αντιγόνη» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη.

Η τραγωδία του Σοφοκλή «Αντιγόνη» κρίνεται ως το τελειότερο από τα σωζόμενα δράματα. Θεωρείται η ωραιότερη του δραματουργού όσον αφορά στη δομή και στην υψηλή ποίηση του λόγου. Ένα έργο σπάνιας δραματικής τέχνης και ανθρώπινης συγκίνησης που ακόμη και σήμερα χαίρει μεγάλης αναγνωρισιμότητας σε ένα ευρύ κοινό.
Η Μύκονος με τη διεθνή της φήμη και τη στενή της σύνδεση με το διπλανό ιερό νησί της Δήλου, θα έχει να παρουσιάσει την φετινή τουριστική περίοδο ένα πολιτιστικό γεγονός που θα δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες της να παρακολουθήσουν κάτι ξεχωριστό κατά την παραμονή τους στο νησί και θα προάγει την πολιτιστική εικόνα της Μυκόνου. Η παράσταση, στελεχωμένη από επαγγελματικό θίασο ηθοποιών, θα είναι στα αγγλικά και θα παρουσιάζεται στο θέατρο της ΚΔΕΠΠΑΜ στο Ματογιάννι, σε ένα κτίριο ιστορίας 100 ετών στο κέντρο της Χώρας. Η αίθουσα είναι κλιματιζόμενη. Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν όλο το καλοκαίρι δίνοντας μια άλλη, εναλλακτική πρόταση πολιτισμού.
 
Info
Πρεμιέρα 11 Ιουνίου 2016
Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 9:15 μ.μ.
Κατόπιν συμφωνίας είναι εφικτό να δίνονται και κλειστές παραστάσεις για γκρουπ.
Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά
Τηλ. Επικοινωνίας: +306932374477 
[email protected]