Το Αιγαίο των συντελεστών του Φεστιβάλ Αθηνών: η παιδική ανεμελιά του Οδ. Παπασπηλιόπουλου και της Β. Βολιώτη

bolioti-papaspiliopoulos
ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Συντελεστές του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου μας μιλούν για τις δικές τους διακοπές στο Αιγαίο που τους σημάδεψαν περισσότερο.

 Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος: Η πιο έντονη περίοδος διακοπών της ζωής μου είναι στην παιδική ηλικία και είναι οι διακοπές ου σε όλες τις πλευρές του Αιγαίου, είτε είναι νησιωτικό είτε ηπειρωτικό, είτε είναι κομμάτι της Πελοποννήσου είτε είναι κομμάτι της Κρήτης. Σε ελεύθερο κάμπινγκ στην ηλικία των 2 με 10 με άλλες 5-6 οικογένειες, μόνοι μας σε μέρη που το πράσινο φτάνει στην θάλασσα, αποκομμένοι από οποιοδήποτε κόσμο, ένα μήνα, ήμασταν 12-14 παιδιά. Από το πρωί μεχρι το βράδυ εκεί, γυμνά σχεδόν, από άλλο κόσμο. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει κάτι πιο ισχυρό με την έννοια Ελλάδα-θάλασσα-Αιγαίο-ελευθερία-αθωότητα.

Βίκυ Βολιώτη: Τα παιδικά καλοκαίρια είναι πολύ ισχυρά, εγώ έχω και κάποια ακόμη πιο μετά γιατί αγαπώ πολύ το καλοκαίρι και επιδιώκω τα παιδικά καλοκαίρια να τα ξαναζώ με κάποιον τρόπο. Εγώ πέρασα σχεδόν όλα μου τα παιδικά καλοκαίρια στο Χορευτό στο Πήλιο, από την κάτω πλευρά του Αιγαίου. Και ήταν πολύ ανέμελα καλοκαίρια που γυρίζαμε μόνα μας, και δεν ανησυχούσανε που είμαστε γιατί υπήρχε μια παραλία, ένας δρόμος και σπίτια από την άλλη μεριά. Και ήμασταν όλη μέρα μόνα μας, γυρίζαμε από δώ και από κεί, πηγαίναμε σε κάτι παραλίες που πήγαινες με τα πόδια, πέρναμε το πρωί σακίδια με φρούτα και ψωμί και πηγαίναμε και στις άλλες παραλίες. Τώρα δυστυχώς έχει περάσει πλέον δρόμος και δεν είναι πια έρημες. Αυτά τα καλοκαίρι θα τα θυμάμαι πάντοτε με μεγάλη αγάπη αλλά είναι μερικά καλοκαίρια μετά που ήταν έτσι ανέμελα και αθώα. Ένα καλοκαίρι στην Σύμη το πέρασα πάνω στην παραλία, τα καλοκαίρια που περνάω στην Αίγινα με φίλους και ευελπιστώ και το φετινό καλοκαίρι να είναι έτσι. Γενικά προσπαθώ τα καλοκαίρια μου να είναι γεμάτα από θάλασσα.

Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και η Βίκυ Βολιώτη συμμετέχουν στο θίασο του «Αμύντα» του Γεώργιου Μόρμορη, έργο που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό σε μια και μοναδική παράσταση στις 8 Ιουλίου στο Ηρώδειο, σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου. Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση καθώς και όλη τη συνέντευξη των δύο ηθοποιών μπορείτε να διαβάσετε εδώ.