Φθινοπωρινή αυλαία για την Β’ σκηνή Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας

mauropouli
ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

H Β' Σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας ανακοίνωσε το πρόγραμμά του για το διάστημα Οκτώβριος 2016 - Ιανουάριος 2016, το οποίο περιλαμβάνει επαναλήψεις δύο παραστάσεων που ξεχώρισαν την προηγούμενη χρονιά, το «Μαυροπούλι» του Ντέιβιντ Χάροουερ και τον «Μονόλογο» της Σιμόν ντε Μπωβουάρ σε σκηνοθεσία Αθηνάς Κεφαλά.

Επίσης, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πολυβραβευμένο έργο από την Αργεντινή «Η παράλειψη της Οικογένειας Κόλεμαν» του Κλαούντιο Τολκατσίρ σε σκηνοθεσία Μαριτίνας Πάσσαρη. Η Β' Σκηνή θα φιλοξενήσει φέτος το τριήμερο φεστιβάλ στο πλαίσιο της Διεθνούς Καμπάνιας “Freedom of Expression” του ΙΕΤΜ.

Το «Μαυροπούλι»
Το έργο του Ντέιβιντ Χάροουερ σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη επιστρέφει από το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, από την Πέμπτη έως το Σάββατο, μετά από μια σύντομη και επιτυχημένη πρώτη παρουσίαση την περασμένη χρονιά. Δεκαπέντε χρόνια μετά τον παράξενο ερωτικό δεσμό της 12χρονης Oύνα και του 42χρονου Ρέυ, η Ούνα εμφανίζεται μπροστά του. Οργισμένη, μπερδεμένη, χαμένη στο παρελθόν η Ούνα ζητάει από τον Ρέυ απαντήσεις και εντέλει την λύτρωση. Ο Ρέυ θα, θα προσπαθήσει να της εξηγήσει και να τη πείσει, αφού έχει ανάγκη την συγχώρεση της. Εξάλλου αυτή τον αγάπησε πρώτη. Αυτή τον διάλεξε. Δυο φαντάσματα του παρόντος, αθώα όσο και ένοχα, με μια διαφορετική αλήθεια, ένα διαφορετικό τραύμα ο καθένας. Μια ιστορία αγάπης, κοινωνικής κακοποίησης και πόνου, για δύο ανθρώπους που έζησαν κάτι υπέροχο και φρικαλέο ταυτόχρονα. Ποιος ο θύτης και ποιο το θύμα; Πρόκειται για μια ιστορία παιδοφιλίας και κακοποίησης ή μια ιστορία αγάπης σε λάθος χρόνο;

Η παράσταση «Η παράλειψη της Οικογένειας Κόλεμαν»
Αργότερα, την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, θα ανέβει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πολυβραβευμένο έργο από την Αργεντινή «Η παράλειψη της Οικογένειας Κόλεμαν» του Κλαούντιο Τολκατσίρ σε σκηνοθεσία Μαριτίνα Πάσσαρη. Γεννημένο μέσα από μακροχρόνια διαδικασία αυτοσχεδιασμών ανάμεσα στους ηθοποιούς, το έργο περιγράφει με χιούμορ, κυνισμό αλλά και ιδιαίτερη ευαισθησία τις σχέσεις ανάμεσα στα μέλη μιας φτωχής οικογένειας του Μπουένος Άιρες. Η παράλογη, κωμικοτραγική κι αδιέξοδη αυτή συνύπαρξη μοιάζει να συνοψίζει τα αδιέξοδα του σύγχρονου κόσμου.

Ο «Μονόλογος»
Το έργο της Σιμόν ντε Μπωβουάρ σε μετάφραση και σκηνοθεσία της Αθηνάς Κεφαλά, ανεβαίνει ξανά στην Β' Σκηνή την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016. Τα πρόσωπα του τρίπτυχου έργου της Σιμόν Ντε Μπωβουάρ «Προδομένη γυναίκα» (1967) είναι γυναίκες μέσης ηλικίας, που ωριμάζουν και νιώθουν την προδοσία γύρω τους. Γυναίκες της μοναξιάς. Τρεις γυναίκες δημιουργούν σ' ένα κείμενο προβληματισμού, ένα ψυχογράφημα για ανθρώπους που βιώνουν την απομόνωση και την αποξένωση, τη βία απ' τους ανθρώπους και απ' τη κοσμοπολίτικη μεγαλούπολη. Η Σιμόν ντε Μπωβουάρ βάζει τον άνθρωπο απέναντι στον εαυτό του, στις ευθύνες του και στις αποτυχίες του.

Το τριήμερο φεστιβάλ στο πλαίσιο της Διεθνούς Καμπάνιας “Freedom of Expression” του ΙΕΤΜ θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα Πέμπτη 6 Οκτωβρίου με Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016.  Στο πλαίσιο της Διεθνούς Καμπάνιας για την Ελευθερία της Έκφρασης “Freedom of Expression” του ΙΕΤΜ και της συνάντησης που θα γίνει παράλληλα στη Βηρυτό, η εταιρεία KART Productions και η σκηνοθέτης Μαρία Ξανθοπουλίδου διοργανώνουν παράλληλο φεστιβάλ με τη συμμετοχή χορογράφων και video artists με θέμα την ελευθερία της έκφρασης. Οι συμμετοχές θα παρουσιαστούν σε επανάληψη τις Τετάρτες του Νοεμβρίου και το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα.

Συντελεστές

«Μαυροπούλι»
Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Καραντινάκης
Μετάφραση: Λευτέρης Γιοβανίδης
Σκηνικά: Αντώνης Δαγκλίδης
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Κοστούμια: Γιούλα Ζωιοπούλου
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Κίνηση: Ζωή Κολλάτου
Βοηθός σκηνοθέτη: Νεφέλη Παπαδέρου
Βοηθός σκηνογράφου: Αμαλία Θεοδωροπούλου
Φωτογραφίες: Δημήτρης Κοιλαλούς
Σχεδιασμός αφίσας & προγράμματος: Κατερίνα Σταματοπούλου
Ερμηνεύουν: Αλέξανδρος Μυλωνάς, Βιργινία Ταμπαροπούλου, Άννα-Μαρία Κόρνια

«Η παράλειψη της Οικογένειας Κόλεμαν»
Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Σκηνοθεσία Μαριτίνα Πάσσαρη
Ερμηνεύουν: Αλεξάνδρα Παντελάκη, Εύρη Σωφρονιάδου, Μιχάλης Πανάδης, Ειρήνη Μακρή, Αντιγόνη Δούμου, Ηρακλής Κωστάκης, Νικόλας Παπαδομιχελάκης

«Μονόλογος»
Μετάφραση, διασκευή, σκηνοθεσία: Αθηνά Κεφαλά
Ερμηνεύει η Μάνια Παπαδημητρίου
Στο τσέλο η Μαίρη Σκοπελίτη

Info
«Μαυροπούλι»: παραστάσεις από Σάββατο 15 Οκτωβρίου έως Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016, Πέμπτη έως Κυριακή.
«Η παράλειψη της Οικογένειας Κόλεμαν» του Κλαούντιο Τολκατσίρ: παραστάσεις από Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016 έως Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, Δευτέρα και Τρίτη.
«Μονόλογος»: παραστάσεις από Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 έως Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2017, Παρασκευή έως Κυριακή και Πέμπτη 22/12 και 29/12 (εκτός Σαββάτου 24/12 & 31/12).
Τριήμερο φεστιβάλ στο πλαίσιο της Διεθνούς Καμπάνιας “Freedom of Expression” του ΙΕΤΜ, από Πέμπτη 6 Οκτωβρίου έως Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας/ Β’Σκηνή
Κεφαλληνίας 16-18 Κυψέλη
 210 8838727