Κερδίστε προσκλήσεις για τους Momix που φέρνουν το θαύμα των Χριστουγέννων

momix Charles Paul Azzopardi
ΠΕΜΠΤΗ, 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Momix: Η θρυλική ομάδα ακροβατικού χορού στον κόσμο επιστρέφει με την παράσταση Opus Cactus.

Πρόκειται για μία δημιουργία του χορογράφου Μόουζες Πέντλετον, ο οποίος καταφέρνει δημιουργικά και σχεδόν μαγικά να συνδέσει αρμονικά τη χλωρίδα και την πανίδα μέσω των σωμάτων των χορευτών, σε μία εμπνευσμένη, «άκρως αισθησιακή και ενόργανη αναπαράσταση» των ασυνήθιστων φυσικών στοιχείων της ζωής και του μικρόκοσμου της ερήμου Σονόρα στην Αριζόνα. 

Το Opus Cactus αρχικά είχε σχεδιαστεί για μία εικοσάλεπτη παράσταση για το Μπαλέτο της Αριζόνα, το οποίο όμως μετατράπηκε σε ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα απαράμιλλης ομορφιάς από τους Momix: αέναος σκηνικός σουρεαλισμός, τολμηρό παιχνίδι μεταμορφώσεων που υπνωτίζει τον θεατή και φλερτάρει με την οφθαλμαπάτη, χορταίνοντας τις αισθήσεις μας και αναδεικνύοντας τις απεριόριστες δυνατότητες της σπουδαίας αυτής ομάδας.

Charles Paul Azzopardi

Σ’ ένα σκηνικό περιβάλλον που ο χορός διασταυρώνεται με το τσίρκο, την παντομίμα, το θέατρο σκιών και τον αθλητισμό, οι Momix τεκμηριώνουν πως η αυθεντική δημιουργία και η υψηλή αισθητική μπορούν να συνυπάρξουν με τη λαϊκή διασκέδαση και το θέαμα. Κάθε τους θέαμα είναι ένα φυσικό αφροδισιακό, ένα πολιτισμικό ελιξήριο, γεμάτο σουρεαλιστικές εικόνες και οπτικές ιδέες, ακραία εφευρετικότητα, άπλετο χιούμορ, τόλμη και φαντασία, αιωρούμενες στιγμές, ονειρικούς φωτισμούς, σπέσιαλ εφέ και κυρίως ευαισθησία και αψεγάδιαστη κίνηση. Όλα αυτά δηλαδή που συνθέτουν το dna των Momix.

Οι «Αλχημιστές των ψευδαισθήσεών μας”, των διασημότερων μάγων χορευτών του κόσμου, των ταχυδακτυλουργών ακροβατών, που επιστρέφουν φρέσκοι κι ανανεωμένοι, πιο εντυπωσιακοί, λαμπεροί και γοητευτικοί από ποτέ. Για να λανσάρουν πρωτόγνωρους εκφραστικούς κώδικες, να αψηφήσουν και να περιφρονήσουν με αυθάδεια για άλλη μία φορά το αδύνατον, να παραβιάσουν υπερβατικά τους φυσικούς νόμους της βαρύτητας, να δώσουν αποστομωτική απάντηση στον μύθο του ακατόρθωτου. Να μας ταξιδέψουν πάνω στα φτερά τους, παίρνοντάς μας στις ιπτάμενες τροχιές τους, στο μαγευτικό, ανατρεπτικό και διαδραστικό σύμπαν τους. Να μας χαρίσουν –αυτοί οι σύγχρονοι θαυματοποιοί- το θαύμα του γέλιου, της χαράς και της ελπίδας, γιορτάζοντας φέτος μαζί μας το αέναο θαύμα των Χριστουγέννων.

INFO
Θέατρο Παλλάς
21-26 Δεκεμβρίου