Παράταση για το «Το Καπλάνι της Bιτρίνας»

to-kaplani-tis-bitrinas3 Eleni Poupoulidou NDP
ΤΕΤΑΡΤΗ, 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Η παιδική παράσταση συνεχίζεται, λόγω επιτυχίας, μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2017.

Η δεύτερη επίσημη πρεμιέρα της εξαιρετικής παράστασης «Το Καπλάνι της Bιτρίνας», της Άλκης Ζέη, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Ανδρομάχης Χρυσομάλη, δόθηκε πριν λίγες μέρες στο κατάμεστο Θέατρο ΑΒΑΚΙΟ. Παρούσα ήταν και η συγγραφέας του θρυλικού ''Καπλανιού'' Άλκη Ζέη, που, εμφανώς συγκινημένη, χειροκρότησε για πολλοστή φορά τους συντελεστές της παράστασης, δηλώνοντας μεταξύ άλλων:

«Το ανέβασμα της Ανδρομάχης Χρυσομάλη με δικαίωσε. Παρά τις δυσκολίες, κατάφερε ν’ αναβιώσει επί σκηνής την ατμόσφαιρα του βιβλίου, το καλοκαίρι, τις διακοπές, την ξεγνοιασιά της παρέας, αλλά και τη σκιά που απλώθηκε πάνω μας με την Δικτατορία του Μεταξά».

Μία μεγάλη παραγωγή με 11 καταξιωμένους και ταλαντούχους  ηθοποιούς και συντελεστές, με προβολές 3D και Video art, που συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό κατασκευασμένο από τον κορυφαίο σκηνογράφο και ενδυματολόγο Γιάννη Μετζικώφ,  με τις εξαίσιες μουσικές του Μιχάλη Αβραμίδη, θα μεταφέρουν ξανά μικρούς και μεγάλους στο Λαμαγάρι,  στο σκηνικό των παιδικών χρόνων της Άλκης Ζέη και κυρίως στα συναισθήματα, την ψυχή και την αθωότητα των δύο μικρών κοριτσιών, της Μέλιας και της Μυρτώς, χαρτογραφώντας το καλοκαίρι του 1936.

Eleni Poupoulidou NDP
Συντελεστές
Θεατρική διασκευή/σκηνοθεσία: Ανδρομάχη Χρυσομάλη
Σκηνικά- Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Μουσική: Μιχάλης Αβραμίδης
Στίχοι τραγουδιού: Ανδρομάχη Χρυσομάλη
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Προβολές 3D και Video Art: Σπύρος Ρασιδάκης, Αλέξανδρος Τσερέπας
Επιμέλεια κίνησης: Κική Μπάκα
Φωτογραφίες παράστασης: Διαμαντής Τάσσης, Χρίστος Σιμάτος
Μακιγιάζ: Εύη Ζαφειροπούλου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Α΄ Θοδωρής Ντουρντουρέκας, Β΄ Ελεάννα Φινοκαλιώτη
Κατασκευή Σκηνικών: Παναγιώτης Λαζαρίδης, Βασίλης Σακκής
Προβολή-Επικοινωνία: BrainCo S.A.

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Καρατζογιάννης, Χριστίνα Θεοδωροπούλου, Δημήτρης Μαύρος, Μαριλίτα Λαμπροπούλου,  Μαρία Κοκκινίδου, Τζένη Παρασκευαΐδου, Φοίβος Παπακαλούσης Χριστίνα Πάγκαλη, Πανάγος Ιωακείμ, Ελεάννα Φινοκαλιώτη, Γιώργος Βουβάκης.

Eleni Poupoulidou NDP
Info
Θέατρο ΑΒΑΚΙΟ
Ιερά Οδός 7-11
Διάρκεια: 2 ώρες με διάλειμμα

Eleni Poupoulidou NDP

Κυριακές στις 12:00, Πρωινές για σχολεία στις 10:00, Τιμές εισιτηρίων: 12€ Ενήλικες, 10€ Παιδικό, 8€ Ομαδικό. Πληροφορίες - κρατήσεις: Τηλέφωνα : 210 5325563 / 697 7063881.