«Φανταστικότητα» από τον Γρηγόρη Χατζάκη στο «Πόλη»

chatzakisparastasi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Η σουρεαλιστική κωμωδία του Βαγγέλη Λεμπέση θα κάνει πρεμιέρα 15 Φεβρουαρίου 2017.

Σε ένα μέρος, που θυμίζει αμερικάνικο προάστιο, όπου υπάρχει διάχυτο το στοιχείο του μαγικού ρεαλισμού και του χιούμορ, με φανταστικά πλάσματα, αλλά και ανθρώπους σαν εμάς να κατοικούν σ’ αυτόν, θα μας ταξιδέψει τη νέα χρονιά ο σκηνοθέτης Γρηγόρης Χατζάκης. Από 15 Φεβρουαρίου 2017, θα παρουσιάσει στη σκηνή του Πόλη Θέατρο την παράσταση «Φανταστικότητα». Πρόκειται για μια σουρεαλιστική κομεντί του Βαγγέλη Λεμπέση, η οποία διαδραματίζεται μεταξύ δύο κόσμων: του φανταστικού και πραγματικού.

Η υπόθεση του έργου αφορά ουσιαστικά τέσσερις διαφορετικές ιστορίες, οι οποίες εκτυλίσσονται παράλληλα. Όλα ξεκινούν όταν ένας άντρας αποφασίζει να παντρευτεί και να αφήσει για πάντα πίσω του τη Λίνα, τη φανταστική φίλη που έχει από παιδί. Παρακολουθούμε την ιστορία της Λίνας και τις προσπάθειές της να λάβει ανθρώπινη υπόσταση, την ιστορία του «πραγματικού» της φίλου, την ιστορία μίας κινηματογραφικής σταρ, της οποίας τα χαρακτηριστικά έχουν εμπνεύσει το παρουσιαστικό της Λίνας, και ενός serial killer που δολοφονεί γυναίκες με αγγελικά χαρακτηριστικά, καθώς θεωρεί ότι βρίσκεται σε ένα είδος «θείας αποστολής» να επιστρέψει τους αγγέλους στον ουρανό… Η συνέχεια επί σκηνής.

Ερμηνεύουν οι: Τζέρι Άρτις, Άννα Κολιοφώτη, Βάλη Μαυρίδη, Χάρης Μπόσινας, Γιάννης Παπαϊωάννου, Ιωάννα Τσιγκουρλά. Σκηνικά: Ζωή Αρβανίτη. Μουσική: Βύρωνας Κατρίτσης. Φωτισμοί: Γρηγόρης Χατζάκης. Κοστούμια: La Reina. Βοηθός σκηνοθέτης: Νίκος Πλυτάς.

Σημειώνεται ότι ο Γρηγόρης Χατζάκης παρουσιάζει αυτή την περίοδο την παράστασή του «Ο Βασιλιάς Ύπνος» στο Σύγχρονο Θέατρο, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο του μυθιστόρημα από τις εκδόσεις Όστρια με τίτλο «Το βρήκα». Παράλληλα, δουλεύει πάνω στο πρώτο του σενάριο για τη μεγάλη οθόνη, το οποίο θα γυριστεί ταινία μες στη χρονιά, με τον ίδιο να υπογράφει και τη σκηνοθεσία.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ