Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος με το «Η μάνα κουράγιο και τα παιδιά της» στη Ρωσία

terzopoylos3
ΤΡΙΤΗ, 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Ο διεθνούς φήμης Έλληνας σκηνοθέτης θα παρουσιάσει το έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ στο Θέατρο Αλεξαντρίνσκι στην Αγία Πετρούπολη.

Με τις παραστάσεις τού «Ανκόρ» να συνεχίζονται με επιτυχία στο Θέατρο Άττις, ο πάντα δραστήριος Θεόδωρος Τερζόπουλος ετοιμάζει την επόμενη διεθνή παραγωγή του. Από  24 Φεβρουαρίου 2017, θα βρεθεί και πάλι επί ρωσικού εδάφους για να ανεβάσει το «Η μάνα κουράγιο και τα παιδιά της» με έναν εκλεκτό θίασο βετεράνων Ρώσων ηθοποιών και ηθοποιών της νεότερης γενιάς, στο Θέατρο Αλεξαντρίνσκι -το Εθνικό Θέατρο της Ρωσίας- στην Αγία Πετρούπολη.

Το έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ θα είναι η τρίτη παράσταση που θα σκηνοθετήσει ο διεθνούς φήμης Έλληνας σκηνοθέτης στο Θέατρο Αλεξαντρίνσκι, μετά τον «Οιδίποδα Τύραννο», που παιζόταν επτά χρόνια και «Το Τέλος του Παιχνιδιού» που βρίσκεται ακόμη στο ρεπερτόριο του θεάτρου. Ο Τερζόπουλος, εκτός από τη σκηνοθεσία, θα αναλάβει τη σκηνογραφία και τους φωτισμούς της παράστασης, με βοηθό σκηνοθέτη τον σταθερό συνεργάτη του, Σάββα Στρούμπο. Τα κοστούμια σχεδίασε η ενδυματολόγος Anastasia Nefedova.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ