«Diktat» ξανά από τον Μάνο Καρατζογιάννη και τον Μάξιμο Μουμούρη

maksimos-moumouris
ΤΡΙΤΗ, 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Θα επαναλάβουν το έργο του Ενζό Κορμάν, που πρωτοπαρουσίασαν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου «Γαλλικό Θέατρο à la grecque».

Στα τέλη Οκτωβρίου, ο Μάνος Καρατζογιάννης και ο Μάξιμος Μουμούρης παρουσίασαν, σε σκηνοθεσία του πρώτου, το έργο του Ενζό Κορμάν «Diktat», στη σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου «Γαλλικό Θέατρο à la grecque». Μια πολιτική αλληγορία, με φόντο στιγμές της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας των τελευταίων 50 χρόνων που οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο, με πρωταγωνιστές δυο ετεροθαλή αδέλφια, που συναντιούνται μετά από 25 χρόνια.

Πέντε μήνες μετά την πρώτη του παρουσίαση, το «Diktat» θα επανέλθει στη σκηνή και πάλι από τους Καρατζογιάννη και Μουμούρη, με την πρεμιέρα του να προγραμματίζεται μέσα στο Μάρτιο του 2017 σε καινούργιο θεατρικό χώρο.

Σημειώνεται ότι ο Μάνος Καρατζογιάννης παρουσιάζει αυτή την περίοδο το «Για την Ελένη» στο Tempus Verum-Εν Αθήναις (έως τις 5 Ιανουαρίου 2017), ενώ από 20 Ιανουαρίου 2017 θα πρωταγωνιστήσει στο «Το Χέρι του Γιάνος» του Ντάνιελ Ντιμέκο, σε σκηνοθεσία Ιουλίας Σιάμου και Ζωρζίνας Τζουμάκα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Σήμερα, Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, στις 20:30, θα παρουσιάσει στο Πόλις (Στοά Πεσματζόγλου) τα βιβλία του «Στην Πόλη της Λούλας Αναγνωστάκη» και «Για την Ελένη», μαζί με τους Βασίλη Κατσικονούρη, Μαρία Κίτσου, Όλια Λαζαρίδου, Θανάση Νιάρχο, Λίνα Νικολακοπούλου και Γρηγόρη Μπέκο.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ