Στις πρόβες του «Καθώς ψυχορραγώ» της Σοφίας Φιλιππίδου

kathos-psyxorrago3
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Φωτογραφίες από την προετοιμασία της θεατρικής μεταφοράς του αριστουργήματος του Ουίλιαμ Φώκνερ στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής.

Μετά το «Καρφίτσες στα γόνατα» που παρουσίασε την περσινή σεζόν με μεγάλη επιτυχία στο Από Μηχανής Θέατρο, η Σοφία Φιλιππίδου βρίσκεται σε πυρετώδεις προετοιμασίες για τη νέα σκηνοθετική δουλειά της. Θα μεταφέρει από 20 Φεβρουαρίου του 2017 στη σκηνή του Θεάτρου Οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής ένα από τα αριστουργήματα της αμερικανικής λογοτεχνίας, το «Καθώς ψυχορραγώ» του Ουίλιαμ Φώκνερ.

Η ηθοποιός – σκηνοθέτις θα ερμηνεύσει την Άντυ Μπάντρεν, κεντρική ηρωίδα του μυθιστορήματος, έχοντας στο πλευρό της τους: Κώστα Βασαρδάνη, Μιχάλη Καλιότσο, Έλενα Μεγγρέλη, Κωνσταντίνο Γεωργόπουλο, Μιχαήλ Ταμπακάκη και Μορφέα Παπουτσάκη.

Γραμμένο το 1929, όταν ακόμη ο νεαρός τότε νομπελίστας Αμερικανός συγγραφέας εργαζόταν ως νυχτοφύλακας, το «Καθώς ψυχορραγώ», με φόντο τον αμερικανικό νότο της οικονομικής ύφεσης του 1930, πραγματεύεται τις τελευταίες ώρες και το θάνατο μιας συζύγου και μητέρας και εξιστορεί το ταξίδι του άνδρα της και των πέντε παιδιών της, που μεταφέρουν το κιβούρι της στη γενέθλια γη της, προκειμένου να ταφεί.

Μετάφραση: Μένης Κουμανταρέας. Ελεύθερη απόδοση - διασκευή: Χλόη Κολύρη Σκηνοθεσία: Σοφία Φιλιππίδου Σκηνογραφία – Φωτογραφίες πρόβας: Κυριακή Μαυρογεώργη Μουσική: Γεωργία Σπυροπούλου Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Πολυχρόνη, Μιχαήλ Ταμπακάκης Βίντεο: Μορφέας Παπουτσάκης. Φωτογράφηση: Narkiss Hollingberry.

Η παράσταση θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Μένη Κουμανταρέα –εσαεί προέδρου της Νέας Σκηνής- και του Λευτέρη Βογιατζή που είχε πολλαπλά συνδεθεί με το εν λόγω έργο.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ