Πρώτο βίντεο για το «AmorS» από τους Γουλιώτη, Πανταζάρα και Rootlessroot

pantazaras-goulioti1
ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Μια παράσταση για τον έρωτα και το θάνατο με τη γλώσσα του Σαίξπηρ στο Οδού Κυκλάδων.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος «Τα σονέτα του Σαίξπηρ στη “νέα σκηνή”», που διοργανώνει τη φετινή σεζόν το Θέατρο Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής, με αφορμή τα 400 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου βάρδου, η Στεφανία Γουλιώτη και ο Αργύρης Πανταζάρας θα παρουσιάσουν τη δική τους παράσταση εμπνευσμένη από τον κορυφαίο Βρετανό δραματουργό.

Δείτε το βίντεο της παράστασης 

Σε συνεργασία με τους Rootless Root, τη Λίντα Καπετανέα και τον Josef Frucek, θα ανεβάσουν από 16 Ιανουαρίου 2017 το «AmorS». Ένα δικό τους έργο που προέκυψε από τη συρραφή σονέτων και σκηνών από έργα του βάρδου, στην προσπάθειά τους να δώσουν αναπνοή στην πιο δυσνόητη και δύσβατη περιοχή της ανθρώπινης φύσης, τον έρωτα.

Στο σημείωμα της παράστασης αναφέρεται χαρακτηριστικά σχετικά με την παράσταση:

«Τα σαιξπηρικά σονέτα έχουν διττό ενδιαφέρον. Καταρχήν κάποια από αυτά μπορούν να τοποθετηθούν στο επίκεντρο της εικόνας του Σαίξπηρ ως ποιητή κι αποτελούν δείγματα του σπουδαίου λυρισμού του.  Κατά δεύτερο λόγο, έστω και με επιφυλάξεις, μπορούν να θεωρηθούν ως τα μόνα έργα του που διαθέτουν έντονα βιογραφικά στοιχεία.

Στις παραστάσεις του Θεάτρου της Οδού Κυκλάδων, ΑmorS, μία χειμαρρώδης ροή διατρέχει το έργο του κορυφαίου συγγραφέα. Άλλοτε εξαιρετικά ανάγλυφη κι άλλοτε σκοτεινή. Αυτή ακριβώς η ροή κεντρίζει το ενδιαφέρον των δύο ταλαντούχων ηθοποιών και τους κάνει να την αναδείξουν, να τη διερευνήσουν σε βάθος, να τη δουν να αναδύεται προκειμένου να ζήσουν τη δική τους σκηνική εμπειρία και να κάνουν το κοινό να την αφουγκραστεί».

Η μετάφραση είναι των Βασίλη Ρώτα (σε επιλεγμένα σημεία) και Διονύση Καψάλη. Ερμηνεύουν η Στεφανία Γουλιώτη και ο Αργύρης Πανταζάρας. Tην επιμέλεια της κίνησης έχουν οι Rootless Root, Λίντα Καπετανέα και Josef Frucek, σε μία πολύ ενδιαφέρουσα σύμπραξη με τους δύο πρωταγωνιστές. Τη μουσική επιμέλεια έχει ο Γιώργος Πούλιος. Φωτογραφίες: Νίκος Πανταζάρας.

Info
Θέατρο της οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής
Κεφαλληνίας & Κυκλάδων 11, Κυψέλη
Τηλ.:  2108217877
Δευτέρα & Τρίτη 16, 17, 23, 24 Ιανουαρίου 2017. Ώρα έναρξης: 21.00. Τιμές εισιτηρίων: 15 & 10 ευρώ. Προπώληση: Στο ταμείο του Θεάτρου και Ticket Services.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ