«Πέρσες» του Αισχύλου από το ΘΟΚ σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη

theio-tragi

Ο Άρης Μπινιάρης, ένα χρόνο πριν, στο Φεστιβάλ Αθηνών, είχε παρουσιάσει τη μουσικοθεατρική εκδοχή του έργου «Το Θείο Τραγί».

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Αυτή θα είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, την οποία υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε στο Φεστιβάλ Επιδαύρου.

Την παράσταση που θα παρουσιάσει το καλοκαίρι ανακοίνωσε μέσω της ιστοσελίδας του ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου, με αφορμή ακρόαση που θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017, καλώντας επαγγελματίες ηθοποιούς και απόφοιτους δραματικών σχολών να λάβουν μέρος.

Πρόκειται για τους «Πέρσες», το σπουδαιότερο αντιπολεμικό έργο του Αισχύλου, που θεωρείται η παλαιότερη σωζόμενη τραγωδία. Επίσης, είναι η πρώτη τραγωδία που αντλεί τη θεματολογία της από ιστορικά γεγονότα (και μάλιστα μόνο κατά επτά χρόνια προγενέστερα από την παρουσίασή της στο κοινό): πραγματεύεται την οδύνη των Περσών, όταν πληροφορούνται για τη συντριπτική ήττα τους στη Σαλαμίνα.

Τη σκηνοθεσία της τραγωδίας θα αναλάβει ο Άρης Μπινιάρης, ο οποίος παρουσίασε τη φετινή σεζόν την επανάληψη του «’21» στο Θέατρο Πορεία, το ροκ ορατόριο που πρωτοανέβασε το καλοκαίρι του 2015 στο Φεστιβάλ Αθηνών. Ένα χρόνο πριν, είχε παρουσιάσει, επίσης στο φεστιβάλ, τη μουσικοθεατρική εκδοχή του έργου του Γιάννη Σκαρίμπα, «Το Θείο Τραγί».

Διόλου απίθανο, λοιπόν, αν αναλογιστεί κανείς τόσο τη με συνέπεια παρουσία του Μπινιάρη στο Φεστιβάλ Αθηνών τα τελευταία χρόνια, όσο και την περσινή επάνοδο του ΘΟΚ στα ελληνικά θεατρικά δρώμενα και συγκεκριμένα στο Φεστιβάλ Επιδαύρου με τη σύμπραξή του με Εθνικό και ΚΘΒΕ στην «Αντιγόνη» σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, να δούμε τους «Πέρσες» να εντάσσονται στο πρόγραμμα του αργολικού θεάτρου.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ακρόαση των «Περσών» του ΘΟΚ. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ