Πρώτες Φωτογραφίες από τα «Δανεικά Παπούτσια» της Χριστίνας Μαξούρη

daneika-papoutsia6 Marili Zarkou
ΤΡΙΤΗ, 03 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Μία (σχεδόν) solo & cappella μουσική παράσταση έρχεται στο Θέατρο του Νέου Κόσμου από 16 Ιανουαρίου.

Ύστερα από ένα διετή κύκλο sold out παραστάσεων στην Αθήνα, με εκτενή περιοδεία στην Ελλάδα και μετακλήσεις στο Λονδίνο (Soas University / The Hellenic Centre), το Παρίσι (Maison d’ Europe et d’ Orient) και το Μιλάνο (Piccolo Teatro), η Χριστίνα Μαξούρη επιστρέφει στην αθηναϊκή σκηνή. Ανάμεσα στις εμφανίσεις της με τον Φοίβο Δεληβοριά και την κυκλοφορία του πρώτου προσωπικού της δίσκου, φορά ξανά τα «Δανεικά Παπούτσια» της για να περπατήσει για τελευταία φορά, στα βήματα αυτών.

Θα παρουσιάσει από 16 Ιανουαρίου και για επτά αποχαιρετιστήριες βραδιές στο Θέατρο του Νέου Κόσμου την επιτυχημένη μουσική παράστασή της, που φτιάχτηκε ακολουθώντας κυρίως συναισθηματικούς συνειρμούς, με σκοπό την κατάργηση της απόστασης μεταξύ κοινού κι ερμηνευτή, την ώρα που το περιεχόμενο και η δομή, διαμορφώνονται σύμφωνα με το χώρο, τη χώρα και τους συμμετέχοντες.

Θα δανειστεί παλιές και νέες μελωδίες και θα τις ερμηνεύσει a cappella ή με τη συνοδεία τριών ξεχωριστών μουσικών, πλάι σε αποσπάσματα από τη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία. Τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου, Βασίλη Τσιτσάνη, Μάνου Λοΐζου, Διονύση Σαββόπουλου, Ελένης Καραΐνδρου, Άγγελου Τριανταφύλλου, George Bizet και Tomas Méndes, μεταξύ άλλων, θα συνομιλήσουν επί σκηνής με κείμενα των Γιάννη Ρίτσου, Οδυσσέα Ελύτη, Μανώλη Αναγνωστάκη, Τάσου Λειβαδίτη, Μίλτου Σαχτούρη, Ντίνου Χριστιανόπουλου, Jalaluddin Rumi.

Επιλογή τραγουδιών & κειμένων - Ερμηνεία: Χριστίνα Μαξούρη Μουσικοί: Βιολί: Μιχάλης Βρέττας, Τσέλο: Σοφία Ευκλείδου, Τρομπόνι: Βασίλης Παναγιωτόπουλος Ενορχηστρώσεις : Σταύρος Ρουμελιώτης Ηχητικός σχεδιασμός: Γιάννης Παξεβάνης Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Βλασόπουλος Συντονισμός παραγωγής: Έφη Κουφοπούλου, Νουρμάλα Ήστυ.

Info
Θέατρο Νέου Κόσμου – Κεντρική Σκηνή
Αντισθένους 7
210 921 2900
Από 16 Ιανουαρίου έως 7 Φεβρουαρίου 2017. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15. Τιμές εισιτηρίων: 13 ευρώ κανονικό, 10 ευρώ φοιτητικό / ανέργων.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ