Η πρόσφατη ελληνική ιστορία αναβιώνει στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου

nikos-xatzopoulos
ΤΡΙΤΗ, 03 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Μέσα από τη σειρά σκηνικών δράσεων «Συνέβη στην Ελλάδα» σε επιμέλεια Νίκου Χατζόπουλου. Πρώτη παράσταση το «Έλληνες και Φιλέλληνες».

Μία από τις ενδιαφέρουσες παράλληλες δράσεις, που εντάσσονται στο πρόγραμμα του Εθνικού Θεάτρου για την τρέχουσα σεζόν, είναι το «Συνέβη στην Ελλάδα» σε επιμέλεια Νίκου Χατζόπουλου. Μία σειρά σκηνικών δράσεων, που βασίζεται σε ντοκουμέντα από την πρόσφατη ελληνική ιστορία και αποσκοπεί να φωτίσει με ποικίλους τρόπους αυτές τις κρίσιμες στιγμές, και να φέρει στην επιφάνεια πτυχές που θα μπορούσαν να αναθερμάνουν τη συζήτηση πάνω στην ταυτότητά μας, ώστε να γνωρίσουμε το χθες για να καταλάβουμε καλύτερα το σήμερα.

Ποιοι ήταν αυτοί οι Ευρωπαίοι που ήρθαν να αγωνιστούν για την ελληνική υπόθεση; Γιατί ήρθαν; Τι περίμεναν να βρουν; Ποια ήταν η γνώμη τους για εμάς, και ποια η δική μας για αυτούς; Σε τι πέτυχαν και σε τι απέτυχαν; Κατόρθωσαν τελικά να συνεννοηθούν με τους Έλληνες; Ερωτήματα που θα επιχειρήσει να απαντήσει επί σκηνής η πρώτη παράσταση του «Συνέβη στην Ελλάδα», με τίτλο «Έλληνες και Φιλέλληνες». Θα λάβει χώρα στις 13 Ιανουαρίου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κτιρίου Τσίλλερ, με τους Άννα Μάσχα, Ηρώ Μπέζου, Αλέξανδρο Μαυρόπουλο και Γιωργή Τσουρή να πρωταγωνιστούν. Επιστημονικοί Σύμβουλοι: Άννα Καρακατσούλη, Μαρία Ευθυμίου Έρευνα - Δραματουργική ιδέα: Κώστας Καρασαββίδης Συμπληρωματική έρευνα - Διαμόρφωση κειμένου: Νίκος Χατζόπουλος, Αλέξανδρος Βαμβούκος Σκηνοθεσία: Νίκος Χατζόπουλος Βοηθός σκηνοθέτη: Αλέξανδρος Βαμβούκος.

Γενική επιμέλεια σειράς: Νίκος Χατζόπουλος. Σε συνεργασία με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, υπό την εποπτεία του καθ. Πλάτωνα Μαυρομούστακου. Συντονισμός ερευνητικής - δραματουργικής ομάδας Ελένη Κουτσιλαίου, Ολυμπία Γλυκιώτη.

Info
Από 13 Ιανουαρίου έως 27 Μαΐου 2017

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ