«Πνεύμονες – Lungs» από τον Δημήτρη Λάλο στο Tempus Verum-Έν Αθήναις

pneumones--lungs-lungs
ΠΕΜΠΤΗ, 05 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Στο έργο του Ντάνκαν Μακ Μίλαν, που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πρωταγωνιστούν ο Αποστόλης Τότσικας και η Βάσω Καβαλιεράτου.

«Χειμαρρώδες και για πολύ ώρα άκρως ξεκαρδιστικό» - Timeout London, «Έξυπνο και διεγερτικό» - Washington post, «Συγκινητικό και αστείο» - Herald Sun. Αφού έκανε το γύρο του κόσμου, εντυπωσιάζοντας κοινό και κριτικούς, το «Πνεύμονες – Lungs» του Ντάνκαν Μακ Μίλαν έρχεται από 3 Φεβρουαρίου για πρώτη φορά στην αθηναϊκή σκηνή.

Η αμείλικτα ειλικρινής, αστεία και επίκαιρη ιστορία αγάπης θα ειπωθεί από την ομάδα ΤempusVerum, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λάλου στη νέα θεατρική στέγη του ηθοποιού – σκηνοθέτη, Tempus Verum-Έν Αθήναις.

Ο Αποστόλης Τότσικας και η Βάσω Καβαλιεράτου θα υποδυθούν έναν άντρα και μία γυναίκα, μορφωμένους, γύρω στα τριάντα προσπαθούν να πάρουν αποφάσεις για το μέλλον τους. Ο χρόνος όμως είναι εναντίον. Αν περιμένουν τις κατάλληλες συνθήκες δεν θα το κάνουν ποτέ. Απ’ τη μια η επιθυμία για ένα παιδί και απ’ την άλλη η αγωνία για το περιβάλλον, τον υπερπληθυσμό, την παγκόσμια κρίση και την πολιτική αστάθεια.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σημείωμα της παράστασης: «Μα πώς να αποφασίσεις για το μέλλον σου, όταν αυτό προβλέπεται τόσο δυσοίωνο;» Το έργο δίνει φωνή στη «Γενιά της Αβεβαιότητας» που μέσα από τις καταιγιστικές αλλαγές και τις συναισθηματικές μεταπτώσεις βρίσκει τρόπο να χαράξει τη δική της πορεία ζωής.

Ο Ντάνκαν Μακ Μίλαν, επικεντρώνεται στην ουσία του θεάτρου διερευνώντας τη θεατρική γραφή, απογυμνωμένη από υποδείξεις: «Το έργο γράφτηκε για να παιχτεί σε άδεια σκηνή. Δεν υπάρχουν σκηνικά, δεν υπάρχουν έπιπλα, ούτε φροντιστήριο, ούτε παντομίμα. Δεν υπάρχουν αλλαγές κοστουμιών. Το φως και ο ήχος δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για να δηλώσουν αλλαγή στον χρόνο ή στον χώρο». Μια αντανάκλαση της πραγματικότητας χωρίς τα θεατρικά εφέ της ψευδαίσθησης».

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λάλος, Μετάφραση: Κρίστελ Καπερώνη, Σκηνικά- Κοστούμια: Μιχάλης Σαπλαούρας, Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλης, Δραματολόγος: Κατερίνα Διακομοπούλου, Φωτογραφίες: Ρούλα Ρέβη, Video/Trailer: Θάνος Κερμίτσης, Προβολή / Επικοινωνία: BrainCo S.A.

Δείτε το video

Info: από 3 Φεβρουαρίου έως 26 Μαρτίου 2017. Παρασκευή, Σάββατο 21.00 & Κυριακή στις 19.00. Είσοδος 15 Ευρώ κανονικό, 12 Ευρώ μειωμένο & 10 Ευρώ ανέργων. Διάρκεια 75’. Προπώληση στο www.viva.gr (προφορά μέχρι την πρεμιέρα 10 Ευρώ). Πληροφορίες-Κρατήσεις 210 3425170 & 6955 469543. Tempus Verum-Έν Αθήναις: Ιάκχου 19, Γκάζι, 210-3425170.

Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Λάλος παρουσιάζει αυτή την περίοδο στο Tempus Verum-Έν Αθήναις το «Η Αρρώστια της Νιότης» του Φέρντιναντ Μπρούκνερ, ενώ στο Θέατρο Γκλόρια ανεβάζει το «Αποχαιρετιστήριο Δείπνο» των Matthieu Delaporte-Alexandre de la Patellière.

Χριστίνα Φαραζή