«Το χέρι του Γιάνος» έρχεται στο Θέατρο Νέου Κόσμου – Πρώτες φωτογραφίες

to-xeri-tou-gianos
ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Το βραβευμένο έργο του Ντάνιελ Ντιμέκο μεταφέρεται για πρώτη φορά στην ελληνική θεατρική σκηνή δια χειρός των Ιουλίας Σιάμου και Ζωρζίνας Τζουμάκα.

1938. Τρόμος πλανάται πάνω από τη Σοβιετική Ένωση. Τα όργανα της Μυστικής Αστυνομίας φροντίζουν να «καθαρίσει» η χώρα: συλλήψεις, εικονικές δίκες και προπαγάνδα μέσω του Τύπου. Τα τρένα για τη Σιβηρία γεμίζουν με κατάδικους. Στη Μόσχα, πέντε άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στα πάθη και τις φιλοδοξίες τους. Όσοι θεωρούνται ύποπτοι θα προσπαθήσουν να σωθούν προδίδοντας τα πιο κοντινά και αγαπημένα τους πρόσωπα, τον ίδιο τους τον εαυτό.

Πόσος φόβος χρειάζεται για να γεννήσει μια προδοσία; Τι φοβάται η Ευρώπη του σήμερα; Ερωτήματα που θα βρουν απάντηση από 20 Ιανουαρίου στον Κάτω Χώρο του Θεάτρου Νέου Κόσμου, μέσα από την παράσταση «Το χέρι του Γιάνος».

Πρόκειται για το βραβευμένο έργο του Ντάνιελ Ντιμέκο, που μεταφέρεται για πρώτη φορά στην ελληνική θεατρική σκηνή, δια χειρός των Ιουλίας Σιάμου και Ζωρζίνας Τζουμάκα.

Παίζουν οι: Νικόλας Αγγελής, Ελένη Ζαραφίδου, Μάνος Καρατζογιάννης, Καλλιόπη Παναγιωτίδου, Έβρη Σωφρονιάδου.

Μετάφραση: Κωνσταντίνος Χατζόπουλος Σκηνοθεσία: Ιουλία Σιάμου, Ζωρζίνα Τζουμάκα Σκηνικά - Κοστούμια: Άση Δημητρολοπούλου Σχεδιασμός φωτισμών: Βασίλης Κλωτσοτήρας Πρωτότυπη μουσική: Δημήτρης Πικράκης Σχεδιασμός προβολών: Ντένης Κωστόπουλος Φωτογραφίες: Στέλιος Δανιήλ, Γεωργία Σιέττου. Υπό την Αιγίδα του Ινστιτούτου Θερβάντες.

Info: από 20 Ιανουαρίου έως 5 Μαρτίου 2017. Κάθε Τετάρτη έως Σάββατο στις 21.15, Κυριακή στις 19.00. Θέατρο Νέου Κόσμου – Κάτω Χώρος: Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Αθήνα, 210 9212900. Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-tou-neou-kosmou/to-heri-tou-gianos/#workspace.

Χριστίνα Φαραζή