Στις πρόβες της «Δύναμης του σκότους» από την Ομάδα Νάμα στο Σύγχρονο Θέατρο

stis-probes-tis-dunamis-tou-skotous-apo-tin-omada-nama-sto-sugxrono-theatro
ΔΕΥΤΕΡΑ, 09 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Πρώτο φωτογραφικό υλικό από την προετοιμασία της θεατρικής μεταφοράς του ομώνυμου, άγνωστου αριστουργήματος του Λέοντος Τολστόι, που θα κάνει πρεμιέρα αρχές Φεβρουαρίου.

Ένα από τα λιγότερα γνωστά έργα του Λέοντος Τολστόι, το «Η Δύναμη του Σκότους» θα παρουσιάσει από αρχές Φεβρουαρίου η Ομάδα Νάμα στο Σύγχρονο Θέατρο, στο πλαίσιο τη συνεργασίας του Θεάτρου Επί Κολωνώ με τη σκηνή του Γκαζίου.

Γραμμένο μέσα στη δίνη μια βαθύτατης εσωτερικής κρίσης, το έργο, που το αβυσσαλέο σκοτάδι του θυμίζει τον «Μάκβεθ» του Σαίξπηρ και την «Κόλαση» του Δάντη, εκκινεί από τη δημόσια εξομολόγηση ενός μουζίκου το 1880, στο γάμο της προγονής του, πως είχε κάνει παιδί μαζί της, το οποίο και σκότωσε, ενώ επιχείρησε να σκοτώσει επίσης και το δικό του 6χρονο κοριτσάκι.

Ήρωές του δεν είναι πρόσωπα της «καλής κοινωνίας», που έτσι και αλλιώς ο Τολστόι την κατακρίνει και την αρνιέται, αλλά απλοί μουζίκοι -«αγνοί», «καλοί» χωρικοί- κοντά στους οποίους προσπαθεί να ζήσει γαλήνια και ειρηνικά. Ακόμη όμως και σ’ αυτούς συμβαίνουν φρικαλέα πράγματα, που αποδεικνύουν τη ζοφερή και σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης φύσης, αλλά και την πραγματική, ολοκληρωτική «εκ των ένδον» αλλαγή που έρχεται μετά από την πτώση και τη μετάνοια.

Ερμηνεύουν οι: Αγορίτσα Οικονόμου, Γιώργος Παπαγεωργίου, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Χρήστος Σαπουντζής, Θανάσης Χαλκιάς, Αθηνά Αλεξοπούλου, Μιχαήλ Γιαννικάκης, Αθανασία Κουρκάκη, Μαρία Προϊστάκη, Βαλέρια Δημητριάδου.

Σκηνοθεσία/Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ελένη Σκότη, Γιώργος Χατζηνικολάου Δ/νση Παραγωγής, Σκηνικά & Κοστούμια: Γιώργος Χατζηνικολάου Video/Trailer: Σταύρος Συμεωνίδης Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης Βοηθός σκηνοθέτη: Τριανταφυλλιά Δούνια Βοηθός Παραγωγής/Δημόσιες Σχέσεις: Μαρία Αναματερού.

Σημειώνεται ότι η Ομάδα Νάμα παρουσιάζει αυτή την περίοδο το «Λεωφορείο ο Πόθος» στο Σύγχρονο Θέατρο, αλλά και την επανάληψη της «Αγαπητής Ελένας» στο Θέατρο Επί Κολωνώ.

Info
Σύγχρονο Θέατρο
Ευμολπιδών 45, Αθήνα 
Τηλέφωνο: 21 0346 4380

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ