Παράταση για το «Trouble in Tahiti» στο Θέατρο Σημείο

simeio2 Patroklos Skafidas
ΤΕΤΑΡΤΗ, 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Νέος μίνι κύκλος παρουσίασης για τη μουσικοθεατρική παράσταση της ομάδας όπερας «The Medium Project».

Παραστάσεων συνέχεια για το «Trouble in Tahiti» της ομάδας όπερας «The Medium Project» στο Θέατρο Σημείο. Το μουσικό αριστούργημα του Λέοναρντ Μπερνστάιν θα παιχτεί για τέσσερις ακόμη Δευτέρες -16,23,30 Ιανουαρίου και 6 Φεβρουαρίου στις 20.30- στη θεατρική σκηνή της Καλλιθέας.

Πρόκειται για την ίσως πιο «σκοτεινή» δημιουργία του σπουδαίου συνθέτη, διότι αν και το λιμπρέτο και η μουσική του γράφτηκαν κατά τη διάρκεια του μήνα μέλιτος του συνθέτη, η υπόθεση του αφορά παραδόξως μια ημέρα από τη ζωή ενός απεγνωσμένου και δυστυχισμένου ζευγαριού το οποίο παντρεύτηκε από αγάπη, αλλά κατέληξε να ζει μες στη μοναξιά.

Patroklos Skafidas

«Το Trouble in Tahiti είναι μια ισχυρή απομυθοποίηση του Αμερικάνικου Ονείρου και της ζωής στα προάστια. Ταυτόχρονα αποτελεί και ένα καίριο ψυχογράφημα των ανθρώπινων σχέσεων και των προβλημάτων του», αναφέρει η ομάδα στο σημείωμα της παράστασης και συνεχίζει:

«Αν και ο τίτλος αναφέρεται στην ταινία που οι χαρακτήρες της όπερας Sam και Dinah παρακολουθούν, παραπέμπει ταυτόχρονα και στην επίπλαστη «φέτα ζωής» που παρουσιάζεται, όπως παρουσιάζεται μέσα στο δραματικό αυτό κείμενο. Όλα πρέπει να είναι όπως στην Ταϊτή, να παραπέμπουν σε μια «φωτεινή» διαβίωση, σε ένα αμερικάνικο προάστιο της δεκαετίας του 1950 ή στον «ηλιόλουστο» τροπικό παράδεισο, με φιλικούς γείτονες και παιδικές χαρές για τα παιδιά. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Υπάρχει πρόβλημα. Πρόβλημα στον “παράδεισο”. Πρόβλημα πραγματικό και ουσιαστικό».

Διανομή: Sam, επιχειρηματίας: Μιχάλης Ψύρρας Dinah, γυναίκα του: Ιρένα Αθανασίου 1η φωνή τρίο: Αντωνία Δεσπούλη 2η φωνή τρίο: Άρης Προσπαθόπουλος 3η φωνή τρίο: Νίκος Ζιάζιαρης Πιάνο: Δημήτρης Μαρίνος, Θοδωρής Ιωσηφίδης. Σκηνοθεσία: Ράια Τσακηρίδη Μουσική διδασκαλία: Ανδρέας Τσελίκας Σκηνικά – κοστούμια: Παύλος Θανόπουλος Χορογραφία: Κορίνα Κόκκαλη.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ