«ΝΙΝΑ» σε πανελλήνια πρώτη στο 104

nina2
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Σαράντα τρεις διαφορετικές παραλλαγές της περίφημης τελευταίας σκηνής του «Γλάρου» του Άντον Τσέχωφ σε μία παράσταση από τον Νίκο Πασχίδη.

Τον «Γλάρο», ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα τσεχωφικά έργα,…αλλιώς θα μας παρουσιάσει από 30 Ιανουαρίου στο Βlack Box του Θεάτρου 104 ο Νίκος Πασχίδης. Θα ανεβάσει σε πανελλήνια πρώτη το έργο του Steven Dietz «The Nina Variations» μέσα από την παράσταση «ΝΙΝΑ», που αποτελείται από 43 διαφορετικές παραλλαγές της περίφημης τελευταίας σκηνής του «Γλάρου».

Οι δυο πρωταγωνιστές του, Τρέπλιεφ και Νίνα, συναντιούνται ξανά και ξανά, αντιτάσσοντας το ζωντανό - ζωηρό τους πνεύμα και τα καταπιεσμένα - αναδυόμενα πάθη τους σε ένα γύρο ερωτικής φρενίτιδας. Τολμούν να πουν όσα δεν λέγονται στην αρχική σκηνή του κλασικού έργου του Τσέχωφ, αφήνοντας για το τέλος μια μικρή ελπίδα ότι θα βρουν, θα καταλάβουν ο ένας τον άλλο.

Στο σημείωμα της παράστασης υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά πως πρόκειται για «μία νέα ιστορία που πιάνει το νήμα από εκείνο το σημείο που η τελευταία σκηνή του «Γλάρου» μας αφήνει, μια ιστορία ενός ζευγαριού στην προσπάθειά τους να βρουν ένα νέο τρόπο επικοινωνίας».

Ερμηνεύουν οι: Κατσαφάδου Μαριλού, Θανάσης Ισιδώρου. Μετάφραση: Ξανθή Κρανίδη Σκηνοθεσία: Νίκος Πασχίδης Σκηνικά/Κοστούμια: Angie Delgado Σχεδιασμός Φωτισμού: Γιάννης Κωνσταντακόπουλος Μουσική: Δημήτρης Παλαιογιάννης Art work/ Οπτική επικοινωνία: Stratego Βοηθός Σκηνοθετη: Τόνια Αποστόλου Επικοινωνία: Hoopla!.

Info 
Θέατρο104 - Black Box: Ευμπολπιδών 41 (Μετρό Κεραμεικός, Γκάζι), 210 3455020. 
Από 30 Ιανουαρίου έως 11 Απρίλιου. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00.