Παράταση για τις «Τρεις αδελφές» στο ΤempusVerum Εν Αθήναις

treis-aderfes-mulonas
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Η επιτυχημένη παράσταση του Δημήτρη Μυλωνά και της Εταιρείας Θεάτρου Εν Δράσει πάνω στο ομώνυμο έργο του Τσέχωφ συνεχίζει, αλλά αλλάζει ημέρες και ώρες.

Για δώδεκα ακόμη βραδιές θα συνεχίσουν να παίζονται στο Θέατρο ΤempusVerum Εν Αθήναις οι «Τρεις αδελφές» του Δημήτρη Μυλωνά και της Εταιρείας Θεάτρου Εν Δράσει, καθώς, όπως έγινε γνωστό, έλαβαν παράταση και συνεχίζουν. Έτσι, από την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου και κάθε Τετάρτη, η παράσταση θα παίζεται στις 19:00 και Πέμπτη στις 20:00.

Να θυμίσουμε ότι ο Μυλωνάς και η Εν Δράσει παρουσιάζουν το τσεχωφικό αριστούργημα μέσα από τη δική τους ματιά. Παρομοίως, είχαν πράξει και με το «Τσέχωφ», όπου με άξονα τον έρωτα, κατέτρεξαν σε διηγήματα, νουβέλες, θεατρικά έργα άλλα και προσωπική αλληλογραφία του συγγραφέα για να συνθέσουν το «δικό» τους κείμενο με το οποίο πειραματίστηκαν σκηνικά. Εν προκειμένω, όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης «αναζητάμε τη δική μας σκηνική γλώσσα απόδοσης αυτού του σπουδαίου έργου. Όσο υπάρχουν κείμενα όπως “Οι Τρεις αδελφές”, τα σύμφωνα και τα φωνήεντα αυτής της γλώσσας είναι συναρπαστικά ανεξάντλητα».

Η υπόθεση έχει ως εξής:

«Ένας χρόνος έχει περάσει από το θάνατο του πατέρα-στρατηγού Πρόζορωφ και η απουσία του απελευθερώνει για την οικογένεια και τους οικείους της ανείπωτες επιθυμίες, έρωτες και πάθη. Μία χύτρα χρόνια σε βρασμό, τώρα ξεχειλίζει: o εκλιπών πατέρας αφήνει το χώρο για να ξεχυθούν όσα η παρουσία του απέτρεπε. Τα πρόσωπα διεκδικούν ψυχή τε και σώματι την ευτυχία τους -άλλοτε τα καταφέρνουν κι άλλοτε όχι- ενώ αυτή τους η προσπάθεια οδηγεί σε μία σκηνική παρτιτούρα με «νότες» τη σιωπή και την έξαρση, την προσδοκία και τη ματαίωση, το κωμικό και το τραγικό…».

Ερμηνεύουν οι: Εύα Γαλογαύρου, Κωνσταντίνος Δημητρακάκης, Νατάσα Ζαγκλή, Πάρις Θωμόπουλος, Σπύρος Κυριαζόπουλος, Ευθύμης Μπαλαγιάννης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Βιβή Πέτση, Χρήστος Πλαΐνης, Νατάσα Σαραντοπούλου, Ελεάνα Στραβοδήμου, Γιώργος Χουλιάρας. Μετάφραση: Αλέξανδρος Ίσαρης & Γιώργος Δεπάστας Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς Σκηνικά-κοστούμια: Δήμητρα Λιάκουρα Φωτισμοί: Άννα Σμπώκου Μουσική: Παύλος Κατσιβέλης Επιμέλεια κίνησης: Νατάσα Σαραντοπούλου Βοηθός σκηνοθέτη: Αμαλία Αντώνη.

Info
Θέατρο ΤempusVerum Εν Αθήναις: Iάκχου 19, Γκάζι,210. 3425170.
Από 18 Ιανουαρίου έως 23 Φεβρουαρίου. Κάθε Τετάρτη στις 19.00 και Πέμπτη στις 20:00. Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 12 ευρώ Μειωμένο: 10 ευρώ (ισχύει για φοιτητές και άνω των 65 ετών) Ανέργων: 8 ευρώ Ατέλειες: 5 ευρώ. Προσφορά μέχρι την ημέρα της πρεμιέρας: 8 ευρώ https://www.viva.gr/tickets/theater/tempus-verum-en-athinais/treis-aderfes-anton-pavlovits-tsehof/.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ