«Αμαντέους» live από το Olivier Theatre του Λονδίνου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

amadeus
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Το θρυλικό θεατρικό έργο του Πίτερ Σάφερ θα προβληθεί στις 2 Φεβρουαρίου στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη.

Συνεχίζοντας για έβδομη χρονιά το επιτυχημένο πρόγραμμα National Theatre Live, που διασυνδέει το κοινό της Αθήνας με το θεατρικό κέντρο της Ευρώπης, το Λονδίνο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα παρουσιάσει σε απευθείας μετάδοση το «Αμαντέους».

Στις 2 Φεβρουαρίου θα προβάλλει ζωντανά στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη την παράσταση του Michael Longhurst, σε παραγωγή του Olivier Theatre, πάνω στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Πίτερ Σάφερ, που βασίστηκε στο θεατρικό έργο του Αλέξανδρου Πούσκιν «Μότσαρτ και Σαλιέρι».

Η υπόθεσή του διαδραματίζεται στο 1823 και πρωταγωνιστής τους είναι ο συνθέτης Αντόνιο Σαλιέρι, που βρίσκεται πια σε προχωρημένη ηλικία. Όταν αποπειράται να αυτοκτονήσει ζητώντας συγχώρεση εφόσον κατά τα λεγόμενά του ήταν υπαίτιος για το θάνατο του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ το 1791, εισάγεται σε τρελοκομείο κι εκεί δέχεται την επίσκεψη ενός νεαρού ιερέα, ο οποίος προσπαθεί να τον εξομολογήσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Αμαντέους» μεταφέρθηκε το 1984 στη μεγάλη οθόνη από τον σκηνοθέτη Μίλος Φόρμαν, με τους Φάριντ Μάρεϊ Έιμπραχαμ, Τομ Χαλς και Ελίζαμπεθ Μπέριτζ. Η ταινία προτάθηκε για 53 συνολικά βραβεία και κέρδισε 40, συμπεριλαμβανομένων και 8 Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Σκηνοθεσία: Michael Longhurst
Σκηνικά: Chloe Lamford
Πρωταγωνιστούν: Adam Gillen (Μότσαρτ), Lucian Msamati (Σαλιέρι)
Ορχήστρα Southbank Sinfonia
Στην παράσταση συμμετέχουν: Sarah Amankwah, Hammed Animashaun, Geoffrey Beevers, Fleur de Bray, Karla Crome, Tom Edden, Nicholas Gerard-Martin, Matthew Hargreaves, Michael Lyle, Andrew Macbean, Alexandra Mathie, Eamonn Mulhall, Hugh Sachs, Robyn Allegra Parton, Eleanor Sutton, Wendy Dawn Thompson, Everal A Walsh, Peter Willcock

Info
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη: Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα, 210 7282333.
2 Φεβρουαρίου στις 21.00. Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: € 15, Φοιτητικό, άνεργοι, παιδιά: € 8.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ