«Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ» από τον Γιώργο Κιμούλη στο Από Μηχανής

kimoulis1

Πληροφορίες για εισιτήρια και ώρες θα ανακοινωθούν σύντομα.

ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Οι πρόβες ξεκίνησαν και η πρεμιέρα της παράστασης θα δοθεί στις 15 Φεβρουάριου.

Το κλειστοφοβικό θεατρικό έργο του Έντουαρντ Άλμπι που ακροβατεί ανάμεσα στην κωμωδία και στο δράμα και έγινε ευρέως γνωστό μέσα από την οσκαρική κινηματογραφική μεταφορά του το 1966 από τον Μάικ Νίκολς, με τους Ελίζαμπεθ Τέιλορ και Ρίτσαρντ Μπάρτον σε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας θα παρουσιάσει από 15 Φεβρουάριου στο Από Μηχανής Θέατρο ο Γιώργος Κιμούλης.

Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του, θα δούμε τους Άκι Βλουτή και Νίκη Παλληκαράκη να υποδύονται τον Τζορτζ και τη Μάρθα, αντιστοίχως, ένα παντρεμένο ζευγάρι μεσηλίκων, που αγαπά το αλκοόλ και του οποίου η σχέση χαρακτηρίζεται από την απόλυτη εξάρτηση που έχει ο ένας από τον άλλον. Στο πλευρό τους θα βρεθούν, ενσαρκώνοντας ένα νεότερο ζευγάρι, ο Σαράντος Γεωγλερής και η Τζωρτζίνα Λιώση.

Τα δύο ζευγάρια θα εμπλακούν σε ένα άγριο παιχνίδι στο οποίο θα θιγούν πολλά δίπολα: Άνδρας – γυναίκα, αγάπη – μίσος, γονιμότητα – στειρότητα, θύμα – θύτης, ιστορία – βιολογία, εκκλησία – παγανισμός.

«Ο Άλπμυ με έναν μαγικό τρόπο και διατηρώντας πάντα επί σκηνής σε θαυμαστή ισορροπία το χιούμορ, ενώ απλώνεται σε μια τεραστία θεματολόγια, ταυτόχρονα τοποθετεί τους ήρωες του στον κεντρικό πυρήνα, την οικογένεια και ανιχνεύει τις αναπηρίες της», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σημείωμα της παράστασης, το οποίο καταλήγει ως εξής: «Αυτός ο πυρήνας εκρήγνυται μπροστά στους θεατές, διαλύει κάθε ψευδαίσθηση, και ο ίδιος ο Άλμπυ διερωτάται πια μήπως είμαστε εμείς οι ίδιοι μάρτυρες-πιόνα σε ένα παιχνίδι που οδηγεί στο Τέλος της Δύσης και στην γέννηση μια νέας πραγματικότητας, στην οποία όμως ο άνθρωπος χάνει την ατομικότατα του και νεκρώνεται η φαντασία του μπρος στην αποκαλυπτικότητα της επιστήμης».

Μετάφραση: Τζένη Μαστοράκη Σκηνικά – Κοστούμια: Νίκος Αναγνωστόπουλος Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης.

Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Κιμούλης παρουσιάζει αυτή την περίοδο τις «Επικίνδυνες σχέσεις» στο Άλμα.

Info
Από Μηχανής Θέατρο: Ακαδήμου 13, Κεραμεικός, τηλ. 2105237297.
Από 15 Φεβρουάριου κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Πληροφορίες για εισιτήρια και ώρες θα ανακοινωθούν σύντομα.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ