Βασίλης Παπαβασιλείου και Γιάννος Περλέγκας επιστρέφουν στο «Τέχνης»

relax-minotis1
ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Για να παρουσιάσουν ξανά το «RELAX... MYNOTIS» στη Φρυνίχου.

Στη σκηνή της Φρυνίχου του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν θα επιστρέψει από 4 Φεβρουαρίου και για οκτώ μόνο παραστάσεις το «RELAX... MYNOTIS» του Βασίλη Παπαβασιλείου, με τον ίδιο σε ρόλο σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή, με τον Γιάννο Περλέγκα στο πλευρό του.

Η υπόθεση του έργου αφορά έναν ηθοποιό μεγάλο, όχι μόνο σε ηλικία αλλά και σε αξία, που υπαγορεύει τη διαθήκη του σε ένα βοηθό συμβολαιογράφου. Είναι ο 35ος συμβολαιογράφος, μέσα σε σαράντα χρόνια, που αναλαμβάνει αυτή τη δουλειά, με τον ηθοποιό να είναι ολοφάνερο ότι έχει έμμονη προσήλωση στην ιδέα της διαθήκης. «Έτσι ξεκινά το "RELAX...". Σαν ένα ταξίδι μέσα στον νεοελληνικό χρόνο που οδηγεί άλλοτε στον Άδη και άλλοτε στο Υπερπέραν», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σημείωμα της παράστασης, που συνεχίζει ως εξής: «Παραστάτες σ΄αυτό το ταξίδι είναι δύο μορφές του νεοελληνικού πανθέου που εμφανίζονται όχι ως φυσικές παρουσίες αλλά ως ενεργά φαντάσματα. Προκύπτει έτσι μια συνάντηση μεταξύ μεγάλων ανδρών σε μια χώρα κατά τα άλλα μικρή. Ίσως αυτή η χώρα, που μοιάζει σήμερα ακινητοποιημένη, τίποτα να μη χρειάζεται τόσο πολύ όσο ένα ταξίδι ή την ιδέα έστω ενός ταξιδιού...».

Σκηνογραφία: Κώστας- Ηρακλής Γεωργίου Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ Καλλιτεχνική συνεργάτις - Εκτέλεση παραγωγής: Νικολέτα Φιλόσογλου. Φωτογραφίες: Μυρτώ Αποστολίδου. Μέγας χορηγός του "RELAX..." είναι ο ανεξάρτητος φορέας "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΓΟΣ Α.Ε.".

Info
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν – Φρυνίχου: Φρυνίχου 14, Πλάκα
2103222464 & 2103236732
Από 4 Φεβρουαρίου κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 18.00. Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ και 10 ευρώ μειωμένο.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ