«Ματωμένος γάμος» από τον Κωνσταντίνο Ντέλλα στο «Από Μηχανής»

matomenos-gamos3
ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Πρώτες φωτογραφίες από τη θεατρική μεταφορά του εμβληματικού έργου του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, σε νέα μετάφραση του συγγραφέα Δημήτρη Τσεκούρα και σε μουσική του Cayetano.

Δείτε το βίντεο της παράστασης

Μετά την τριλογία «Insomnia Greca» («Αγρυπνία των Χριστουγέννων» προπαραμονή Χριστουγέννων, «Αγρυπνία της Αποκριάς» παραμονή της Καθαράς Δευτέρας, «Η Αγρυπνία του Πάθους» παραμονή Μεγάλης Παρασκευής) που ανέβασε την περσινή σεζόν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με τη δημιουργική ομάδα του BOUΛOUKI PROJECT (Ανδρέας Σκούρτης, Κωνσταντίνα Μαρδίκη, Νεφέλη Σωτηράκη), ο Κωνσταντίνος Ντέλλας ετοιμάζεται για τη νέα θεατρική δουλειά του.

Από τις 12 Φεβρουαρίου θα παρουσιάσει στη Β’ Σκηνή του Από Μηχανής Θεάτρου το εμβληματικό έργου του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα «Ματωμένος γάμος», σε δραματουργική επεξεργασία του ιδίου σε συνεργασία με τη Βασιλική Βέλλιου, σε νέα μετάφραση του συγγραφέα Δημήτρη Τσεκούρα και σε πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Cayetano.

Πρόκειται για ένα από τα πλέον αγαπημένα του έργα και μία από τις ωραιότερες, αλλά και πιο τραγικές ιστορίες αγάπης της παγκόσμιας δραματουργίας. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σημείωμα της παράστασης: Το ζήτημα του προσωπικού θέλω που έρχεται αντιμέτωπο με τις κοινωνικές δομές είναι βασικό στοιχείο στη δραματουργία του Λόρκα. Το προσωπικό δίκαιο του καθενός, ισχυρό και παρόν, καθιστά το έργο ως μία τραγωδία, όπως το ονομάζει και ο ίδιος ο ποιητής. Ποιό είναι το τίμημα για την ελευθερία και πόσο κοστίζει η ανθρώπινη τιμή; Ο Κωνσταντίνος Ντέλλας επιστρέφει στο λορκικό κείμενο ανιχνεύοντας μέσα από τις ρωγμές του κοινωνικού ιστού, τον υπόκωφο ήχο του θυμικού».

Ερμηνεύουν οι: Βασίλης Βηλαράς, Μαρία Κοσκινά, Ζωή Ξανθοπούλου, Φανή Παναγιωτίδου, Αποστόλης Ψαρρός. Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ντέλλας Μετάφραση: Δημήτρης Τσεκούρας Επιστημονική Σύμβουλος: Βασιλική Βέλλιου Δραματουργική Επεξεργασία: Κωνσταντίνος Ντέλλας, Βασιλική Βέλλιου Σκηνογραφία: Ανδρέας Σκούρτης Ενδυματολογία: Κωνσταντίνα Μαρδίκη Σύνθεση Μουσικής: Cayetano Μουσική Διδασκαλία: Διονυσία Παπούλη Κινησιολογία: Ανδρονίκη Μαραθάκη Σχεδιασμός Φωτισμού - Βίντεο: Παναγιώτης Λαμπής.Βοηθός Σκηνοθέτη: Αργυρώ Ταμβάκου Φωτογραφίες: Φώτης Πλέγας.

Info
Β’ Σκηνή του Από Μηχανής Θεάτρου
Από 12 Φεβρουαρίου κάθε Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη 

Χριστίνα Φαραζή