Το «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές» για πρώτη φορά στο θέατρο

agatha-christie-egklima-sto-orient-ekspres
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Η νουβέλα της Agatha Christie, που μεταφέρθηκε το 1974 στη μεγάλη οθόνη, θα κάνει την παρθενική της εμφάνιση στο σανίδι.

Για την παγκοσμία θεατρική πρεμιέρα του στη σκηνή ετοιμάζεται ένα από τα πιο δημοφιλή έργα της Agatha Christie και μια εκ των εμβληματικότερων ταινιών. Το «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές» θα μεταφερθεί για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή, σε διασκευή του δις υποψηφίου για Tony Award, Ken Ludwig και σε σκηνοθεσία Emily Mann. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Ηρακλή Πουαρό θα αναλάβει ο Allan Corduner, έχοντας στο πλευρό του τους Max von Essen και Alexandra Silber, μεταξύ πολλών άλλων.

Το παγκοσμίως γνωστό αστυνομικό μυθιστόρημα της Christie, που γράφτηκε και δημοσιεύθηκε το 1934, διασκευάστηκε για τον κινηματογράφο το 1974 με τον ίδιο τίτλο με ένα σημαντικό επιτελείο ηθοποιών: Lauren Bacall, Ingrid Bergman, Sean Connery, John Gielgud, Vanessa Redgrave, Michael York, Jacqueline Bisset, Anthony Perkins, Wendy Hiller και φυσικά τον Albert Finney ως τον Βέλγο ντετέκτιβ, Πουαρό , που προσπαθεί να ανακαλύψει το δολοφόνο του Οριάν Εξπρές.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές» έχει προγραμματιστεί για τις 14 Μαρτίου στο McCarter Theatre Center στο Νιου Τζέρσεϊ.

Σημειώνεται ότι στα τέλη του 2017 θα δούμε στη μεγάλη οθόνη το ριμέικ που ετοιμάζει ο Kenneth Branagh με τους Leslie Odom Jr., Johnny Depp, Michelle Pfeiffer και Judi Dench να πρωταγωνιστούν.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ