Ο Δημήτρης Λιγνάδης στον κατά Σταύρου Τσακίρη «Οιδίποδα επί Κολωνώ»

lignadis-tsakiris
ΤΡΙΤΗ, 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Θα ενσαρκώσει τον Ξένο στη σοφόκλεια τραγωδία, που θα παρουσιαστεί το καλοκαίρι στο Φεστιβάλ Επιδαύρου.

Μετά τον Κώστα Καζάκο, που θα κρατά τον ομώνυμο ρόλο, άλλο ένα μεγάλο όνομα έρχεται να προστεθεί στο θίασο του «Οιδίποδα επί Κολωνώ» του Σταύρου Τσακίρη. Ο Δημήτρης Λιγνάδης θα ενσαρκώσει τον Ξένο στη σοφόκλεια τραγωδία που θα παρουσιαστεί το καλοκαίρι στο Φεστιβάλ Επιδαύρου και θα περιοδεύσει ανά την ελληνική περιφέρεια, σε παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σταύρος Τσακίρης καταπιάνεται με το «Οιδίπους επί Κολωνώ», που πραγματεύεται το τέλος του βασιλιά Οιδίποδα. Το έχει παρουσιάσει ξανά και μάλιστα στην Επίδαυρο με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ στο ρόλο του τυφλού και εξόριστου πρώην βασιλιά της Θήβας, στη δεύτερη κάθοδό του στο αργολικό θέατρο. Η πρώτη ήταν με το «Επτά επί Θήβας» με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ενώ η τρίτη με την «Αντιγόνη» με τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου.

Θυμίζουμε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης βρίσκεται αυτή την περίοδο σε πρόβες για το «Αφέντης και Δούλος» του Λέοντος Τολστόι στο οποίο θα συμπρωταγωνιστήσει με τον Γιώργο Νανούρη, ο οποίος θα αναλάβει και ρόλο σκηνοθέτη. Η πρεμιέρα θα δοθεί τέλη Φεβρουαρίου στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ