Πρώτο βίντεο για τον «Αμερικάνικο Βούβαλο» στο Μουσούρη

amerikanikos-boybalos1
ΤΡΙΤΗ, 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Φιλιππίδης, Μπέζος και Αυγουστίδης πρωταγωνιστούν στο αριστούργημα του Ντέιβιντ Μάμετ, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του πρώτου.

Μετά το «Και τώρα οι δυο μας», όπου συμπρωταγωνίστησε με τη Λυδία Κονιόρδου, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιώργου Κιμούλη, ο Πέτρος Φιλιππίδης δηλώνει έτοιμος για την επιστροφή του τόσο πάνω, όσο και κάτω από τη σκηνή του Θεάτρου Μουσούρη.

Δείτε το πρώτο βίντεο της παράστασης 

Θα σκηνοθετήσει ένα από τα αριστουργήματα της σύγχρονης δραματουργίας, το «Αμερικάνικος Βούβαλος». Ένα συγκρουσιακό δράμα που αναδεικνύει τις επιθυμίες, τα αδιέξοδα αλλά και το χιούμορ των τριών ηρώων του. Γραμμένο το 1975, στην Ελλάδα πρωτοπαρουσιάστηκε στο ιστορικό θέατρο «Εμπρός», το 1992, σε σκηνοθεσία Τάσου Μπαντή, με τους Δημήτρη Καταλειφό, Γιώργο Κέντρο και Δημήτρη Τάρλοου.

Εκτός από ρόλο σκηνοθέτη, ο Φιλιππίδης θα αναλάβει και ρόλο πρωταγωνιστή, μαζί με τους Γιάννη Μπέζο και Ορφέα Αυγουστίδη.

Η ιστορία του έργου εκτυλίσσεται μέσα στο παλαιοπωλείο του Ντον (Γιάννης Μπέζος), όπου μαζί με τον φίλο του Ουόλτερ, ο επονομαζόμενος και «δάσκαλος», (Πέτρος Φιλιππίδης) και τον νεαρό Μπομπ (Ορφέας Αυγουστίδης) οργανώνουν εκ του προχείρου μια φιλόδοξη ληστεία για ένα νόμισμα που έχει επάνω τον αμερικάνικο βούβαλο, που δεν πραγματοποιείται ποτέ. Είναι ένας χώρος ακατάστατος, βρώμικος σαν φυλακή, με πράγματα ατάκτως ερριμμένα, δηλαδή ένα συμβολικό σκηνικό.  Ο Ντον θέλει να νουθετήσει και να κάνει «σωστό άτομο» τον  Μπομπ, ένα παιδί ανυπεράσπιστο και χαμένο στα ναρκωτικά.

Οι τρεις τους γυρνούν όλη μέρα στο παλαιοπωλείο λέγοντας εξυπνάδες, φιγουράροντας τον ανδρισμό τους, αλλά και σκεπτόμενοι πώς θα «πιάσουν την καλή», πώς θα κάνουν μια «μπίζνα» που θα τους αποφέρει χρήματα. Στη διαδρομή αποδεικνύεται ότι είναι ανίκανοι και οι φιλίες, τα προσωπικά συμφέροντα και τα συναισθήματά τους θα δοκιμαστούν με πρωτοφανή τρόπο.

Μετάφραση-Απόδοση: Πέτρος Φιλιππίδης, Δημήτρης Φιλιππίδης. Σκηνικά - Κοστούμια: Λουκία Χουλιάρα Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος Παραγωγή: Θεατρικές επιχειρήσεις Κάρολος Παυλάκης.

Info
Θέατρο Μουσούρη
Πλ. Καρύτση 7
Τηλ. 210 3310936

Από 25 Ιανουαρίου κάθε Τετάρτη 19:00, Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο 21:00 Σάββατο (λαϊκή απογευματινή): 18:00 Κυριακή: 19:00. Τιμές εισιτηρίων: Τετάρτη & Πέμπτη: €20, €14 (φοιτητικό, νεανικό έως 26 ετών, άνω των 65 ετών), €10 (ανέργων) Παρασκευή: €20, €14 (φοιτητικό) Σάββατο: €22 (βραδινή Σαββάτου), €20 (εξώστης βραδινή Σαββάτου), €17 (λαϊκή απογευματινή), €14 (φοιτητικό απογευματινή Σαββάτου) Κυριακή: €20, €14 (φοιτητικό). Προπώληση: Με χρήση πιστωτικής/ χρεωστικής κάρτας: -www.tickethour.com - Τηλεφωνικό Κέντρο: 210 8938111 Με μετρητά: - Εκδοτήρια Θεάτρου -Καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ -Καταστήματα cosmote.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ