Πρώτες φωτογραφίες από την «Άλμπα» του Κωνσταντίνου Χατζή και της ομάδας Χρώμα

almpa1
ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Πρεμιέρα 6 Φεβρουαρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για το έργο του Θωμά Τσαλαπάτη.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά τον περσινό κύκλο παρουσίασης του «Damiens / Φουκώ – Χειμωνάς», ο Κωνσταντίνος Χατζής και η ομάδα Χρώμα επιστρέφουν στη σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης για να παρουσιάσουν τη νέα θεατρική δουλειά τους. Θα ανεβάσουν το έργο «Άλμπα», τη δεύτερη ποιητική συλλογή του Θωμά Τσαλαπάτη -έργο του είναι επίσης το «Άνκορ» που σκηνοθετεί ο Θεόδωρος Τερζόπουλος στο Άττις-, η πρεμιέρα της οποίας αναμένεται στις 6 Φεβρουαρίου.

Ο σκηνοθέτης σημειώνει σχετικά με την παράσταση στο click@life:

«Η Άλμπα είναι μια πόλη. Η Άλμπα είναι ένα εύθραυστο κορίτσι, χωρίς ηλικία. Η Άλμπα κατοικείται από τους πολίτες της Άλμπα. Οι κάτοικοι της Άλμπα ζουν τις μέρες της. Τη Δευτέρα των Λέξεων, την Τρίτη των Πραγμάτων, την Τετάρτη της Στάχτης , την Παρασκευή των Ειδώλων, το Σάββατο των Ψυχών, τις Κυριακές τους τέλους. Η Πολιτεία αυτή δεν έχει Πέμπτες. Περπατούν στις γειτονιές της. Την πρώτη. Την τρίτη. Την πέμπτη. Την έβδομη. Κοιτάνε τα ίδια τοπία, ζούνε τον ίδιο ορίζοντα. Παραμένουν ακίνητοι. Μετεωρίζονται πέρα από το καλό και το κακό. Ελπίζουν όσα ξεχνάνε. Η Άλμπα, το κατοικημένο ενδεχόμενο. Περπάτα λοιπόν τους δρόμους της Άλμπα, το αδιάβροχο έξω της, και κράτα όσο μπορείς σιωπηλό το λαθραίο σύννεφο που κρύβεις στις τσέπες σου».

Ερμηνεύουν οι: Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου, Χριστίνα Βασιλοπούλου, Μαρία Μαλλούχου, Πηνελόπη Σεργουνιώτη, Χρήστος Τζιώτας.

Ποίηση: Θωμάς Τσαλαπάτης. Σκηνοθεσία/φωτισμοί: Κωνσταντίνος Χατζής. Σκηνική εγκατάσταση: η ομάδα. Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Παυλόπουλος. Φωτογραφίες: Νικόλας Μακρής.

Info
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος
Τηλ. 21 0341 8550
Από 6 Φεβρουαρίου για 8 παραστάσεις, κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ