Ιόλη Ανδρεάδη και Μελίνα Θεοχαρίδου διδάσκουν λίγο πριν την πρεμιέρα τους

seminario-theatrou-ioli-andreadi
ΤΕΤΑΡΤΗ, 01 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Θα πραγματοποιήσουν το σεμινάριο «Διάδραση και Σύγχρονη Βρετανική Δραματουργία» στον Κινητήρα, με αφορμή την παράσταση «Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα» που θα παρουσιάσουν στο Θέατρο Νέου Κόσμου.

Στις 10 Μαρτίου θα κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Νέου Κόσμου, η νέα σκηνοθετική δουλειά της Ιόλης Ανδρέαδη –αυτή την περίοδο παρουσιάσει «Το βασίλειο της γης» στο Θέατρο OLVIO-: ο πολυβραβευμένος μονόλογος «Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα» (Every Brilliant Thing) των Ντάνκαν Μακμίλλαν και Τζόνυ Ντόναχο, με την Μελίνα Θεοχαρίδου επί σκηνής.

Σχεδόν ένα μήνα πριν το ανέβασμα της παράστασης, η σκηνοθέτις και η ηθοποιός θα πραγματοποιήσουν το ένα θεωρητικό και πρακτικό σεμινάριο «Διάδραση και Σύγχρονη Βρετανική Δραματουργία» στον Κινητήρα. Θα συνομιλήσουν, θα προτείνουν και θα δοκιμάσουν με τους συμμετέχοντες τρόπους επικοινωνίας κοινού και ηθοποιού κατά τη διάρκεια μιας παράστασης.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, σπουδαστές δραματικών σχολών, θεατρολόγους, φοιτητές των τμημάτων Θεατρικών Σπουδών, σκηνοθέτες, φωτιστές και σκηνογράφους.

Σύμφωνα με το έργο «Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα» ο/η ηθοποιός υποδύεται έναν ήρωα, του οποίου η μητέρα τραυματίζει την παιδική του ηλικία από τις συνεχείς απόπειρες αυτοκτονίας. Ο ήρωας, ενήλικας πια, έρχεται στη μέση μιας θεατρικής σκηνής να διηγηθεί την ιστορία του, παρακινώντας το κοινό να παίξει τους υπόλοιπους χαρακτήρες της ζωής του.

Το έργο των Ντάνκαν Μακμίλλαν και Τζόνυ Ντόναχο ανέβηκε για πρώτη φορά το 2013 στην Αγγλία και έκτοτε ταξιδεύει ασταμάτητα σε όλο τον κόσμο. Απέσπασε το βραβείο Critics’ Pick των New York Times και τις διθυραμβικές κριτικές των Guardian, Time Out, Independent, Evening Standard, Telegraph και Sunday Times ύστερα από την τεράστια επιτυχία που γνώρισε σε Αγγλία, Αμερική, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

Info
Κινητήρας: Ερεχθείου 22, Ακρόπολη
Tηλ: 210 9248328.
Από 11 έως 13 Φεβρουαρίου. Ώρες: 14.00-17.00. Κόστος Συμμετοχής: 50 €* Δηλώσεις συμμετοχής: 210-9248328 ή στο [email protected] *10% έκπτωση στους κατόχους κάρτας ανεργίας.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ