Το Broadway ταξιδεύει πίσω στο «1984»

1984
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 03 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Η θεατρική μεταφορά του δυστοπικού, κλασικού μυθιστορήματος του George Orwell θα κάνει πρεμιέρα τον Ιούνιο στη νεοϋρκέζικη σκηνή.

Το βιβλίο - σταθμός του 20ού αιώνα στην πολιτική σκέψη, το «1984» του George Orwell θα παρουσιάσει στο κοινό του το καλοκαίρι το Broadway. Η πρεμιέρα του θα δοθεί στις 22 Ιουνίου Hudson Theatre της Νέας Υόρκης, σε σκηνοθεσία και διασκευή των Robert Icke και Duncan Macmillan και σε παραγωγή των Sonia Friedman και Scott Rudin.

Γραμμένο το 1948 -από αναριθμητισμό αυτού του έτους προέρχεται και ο τίτλος του έργου-, το δυστοπικό, κλασικό μυθιστόρημα του Orwell εκδόθηκε ένα χρόνο μετά, το 1949. Η υπόθεσή του αφορά την ιστορία του Winston Smith, ο οποίος ζει στον εφιαλτικό κόσμο της Ωκεανίας, μιας χώρας που βρίσκεται κάτω από απολυταρχικό καθεστώς και υπό συνεχή παρακολούθηση. Χαρακτηριστική είναι η προφητική αναφορά του στον «Μεγάλο Αδελφό», τον ανύπαρκτο, πολιτικό ηγέτη της χώρας, καθώς και η φράση «Ο Μεγάλος Αδελφός σε παρακολουθεί» (Big Brother is watching you).

Σημειώνεται ότι το «1984» παρουσιάζεται αυτή την περίοδο στη χώρα μας στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ